Kultur

«Det skal være sexy. Men nakenheten er ikke poenget»

Det blir kontroversielt når kvinner over 40 poserer med unge menn, fastslår Andrea Bræin Hovig om sin kommende erotiske thriller «En affære»

Bilde 1 av 0

Den første traileren fra den erotiske thrilleren «En affære» ble fredag lagt ut på bransjenettstedet Filmweb, sammen med de første stillbildene fra filmen. Traileren og bildene viser intime kjærlighetsscener mellom filmens hovedrolleinnehavere, Andrea Bræin Hovig (44) og Tarjen Sandvik Moe (18), kjent som Isak i «Skam».

«Estetikken, musikken og det varme lyset og nærbildene av naken hud, har mer til felles med «Fifty Shades of Grey» enn norsk sosialrealisme», mener Dagbladets filmanmelder Ingrid Merete Hobbelstad om traileren.

– Jeg har ikke sett «50 Shades of Grey», men jeg tviler på at disse to filmene har mye til felles. «En affære» er et karakterdrama, ikke mykporno. Noen vil sikkert ønske at det hadde vært mer sex. De er herved advart, understreker Hovig.

Bilde fra filmen

Sex-scenene: «Det var kleint»

Om innspillingen av sex-scenene sier Hovig:

– Vi rakk å bli gode venner før vi gjorde de scenene. Vi grudde oss begge to, men det gikk overraskende lett.  Det var kleint, men vi lo mye og tok det med humor. Da var det ikke så farlig.

– Jeg er ikke så mye naken i filmen. Det skal være sexy, og det synes jeg at det er. Men det er ikke nakenhet som er poenget i seg selv.

Les også: Her møter en Trump Stanley Cup-vinnerne

Kontroversielt

«Hvor langt er du villig til å gå» er filmens teaser-slagord. Den er regissert av Henrik Martin Dahlsbakken, og ble spilt inn i august i fjor på Snarøya. Handlingen foregår i overklassemiljø der Hovigs rollefigur, tidligere turner Anita Lønstrup, blir gymlærer på en videregående skole. Der møter hun en 18-årig elev, sønnen til en venninne av henne, og de innleder et seksuelt forhold. Hun er gift med en rik advokat, og forholdet til skoleeleven får henne opp i store problemer.

– Det er han som forfører meg, understreker Hovig.

– Det er jo et kontroversielt tema. Samtidig lages det jo filmer om tabubelagte emner hele tida, jeg tror vi har laget en god film. Det er det viktigste, sier Hovig.

Les også: Som hun ser det

Storm på Instagram

Etter innspillingen ifjor la Andrea Bræin Hovig ut et bilde på Instagram av seg selv sammen med Tarjei Sandvik Moe, med tittelen «Min nye kjærlighet». Det skapte storm på Instagram, og Hovig måtte stenge  kommentarfeltet på bildet.

– Det ble rett for slett for mye for meg. Jeg hadde ikke sett «Skam», så  jeg ante ikke hvilket vepsebol jeg stakk hodet inn i, sier Hovig. Den erfarrne skuespilleren konstaterer at det vekker helt andre reaksjoner når en kvinne på 44 poserer med en ung mann, enn når middelaldrende mann poserer med unge kvinner.

– Vi hever ikke et øyenbryn når George Clooney eller Tom Hanks poserer med damer som er halvparten så gamle. Heller ikke når vi ser det i musikkvideoer eller reklame, sier Hovig.

Les også: Forelska 
i lærer‘n

«En affære»

Nå har hun høstet positive reaksjoner på traileren fra «En affære», som hun spredte på sosiale medier fredag kveld.

– Med Anita Lønstrup har jeg fått utforme en rollefigur jeg aldri kommer til å glemme, sier Hovig.

– Hun er veldig ensom, så møter hun feil person til feil tid. Og hun er utrolig drøy, hun er ikke noe offer. Jeg ville finne ut hvor langt jeg kunne gå med henne, uten at hun skulle være sinnsyk. Når kvinner går for langt på film, er forklaringen ofte at «hun er sinnsyk». Sånn er det ikke i denne filmen. Det er ikke «Farlig begjær» og Glenn Close som koker en kanin.

Det siste året har debatten gått høyt om mangelen på hovedroller for modne kvinneskikkelser i norsk film. Dette er i endring, mener Hovig.

– Det er en misforståelse at folk ikke vil se filmer om andre enn ungdom. Det er i ferd med å snu nå. Produsenter og kinokjeder har etterhvert oppdaget at publikum vil se filmer og tv-serier om folk over 25..

Les også: Får fullføre unik norsk filmserie

Filmen har kinopremiere i november.

Mer fra Dagsavisen