Kultur

Den mest brutale og sjokkerende sesongen av «Game of Thrones»

Den nye sesongen av «Game of Thrones» er den mest brutale og sjokkerende så langt i serien. Det er det eneste mennene bak HBOs kjempesuksess har røpet før dagens premiere.

Jon Snows skjebne synes avgjort, men Kristofer Hivjus rollefigur Tormund Giantsbane er stadig blant de levende i sesong seks av storsuksessen «Game of Thrones». FOTO: HBO NORDIC

Døde nå egentlig Jon Snow i forrige sesong? Vil de zombieaktige hordene klare å erobre Westeros? Hva skjedde med Daenerys og dragene hennes?

Etterlengtet

I dag får fansen av «Game of Thrones» forhåpentligvis fått noen svar, etter at sesong seks av den enormt populære fantasyserien endelig har hatt premiere. De ivrigste «GOT»-fans har kunnet se sesongpremieren på HBO Nordic klokka tre i natt.

 «Game of Thrones»: Enorme forventninger foran gjensynet

Fri fantasy

Det store spørsmålet – som HBO har holdt varmt siden i fjor sommer – er om Jon Snow, en av få godhjertede figurer i det mørke og brutale middelalderaktige Westeros virkelig er drept. Den utålmodige fansens problem er at før sesongpremieren er at de ikke har hatt mulighet til å tyvtitte i bøkene som TV-serien til nå har vært basert på. I løpet av forrige sesong innhentet handlingen i HBO-serien bøkene til fantasyforfatter George R.R. Martin. Dermed har serieskaperne David Benioff og Dan Weiss hatt friere hender når de har skrevet manus til de 10 nye episodene i serien.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mørke hemmeligheter

Hva som faktisk venter fansen i det middelalderbaserte riket Westeros har HBO bare antydet om via en rekke trailere, men serieskaperne har i forkant av dagens premiere lovet en episk start, og en enda større episode to. De har også karakterisert vårens fortelling som den mest brutale og sjokkerende til nå. Det betyr utvilsomt flere gruvekkende dødsfall, men også mer av det som HBO er blitt kritisert for siden premieren i 2011 – en spekulativ bruk av sex, nakenhet og grenseoverskridende brutale voldsskildringer. Bruken av sjokkelementer og pikanteri, og den en nådeløs likvidering av nær sagt alle sympatiske figurer har vært med på å gjøre «Game of Thrones» til HBOs mest verdifulle eiendom. Dette har også vært med på gjøre TV-serien til den mest ulovlige nedlastede på internett.

Les også: Og vinneren er: «Game of Thrones»

To kapitler igjen

Derfor kom det ikke som en overraskelse da HBO før helgen annonserte at de har bestilt en sesong sju av «Game of Thrones». Den mest ihuga fansen på internett har heller fokusert på serieskapernes uttalelser i bransjebladet Variety om at de bare har 13 episoder igjen å skrive, antakeligvis en sesong sju på sju episoder og seks episoder til som skal bli den åttende og siste sesongen i TV-suksessen.

Les portrettintervju med Kristofer Hivju: - Folk gråt, vet du, men jeg lærte utrolig mye