Kultur

Ida Fladen og politisk korrekt nakenhet

KOMMENTAR: Å protestere mot kroppshysteri med mer kropp er vel bare som vi sa før – at kriging for fred er fucking for virginity.

Egentlig gir jeg litt F i om du har kroppen til Cecilia Brækhus eller speilegg, bananpupper, appelsinhud og muffinmage – hvis det er kroppshysteriet i media man er lei av, hvorfor kle av seg enda mer?

At TV-profil Ida Fladen poserer naken på et kommende cover av Dagbladet Magasinet har vakt oppmerksomhet – surprise! – og delvis kritikk.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Bildet, som i og for seg er søtt og humoristisk viser Fladen liggende på rygg i frekk positur med speilegg på puppene og tunga ut av munnen. Før du reagerer som ei sur kjerring må du vite: Dette er ikke dårlig nakenhet, nemlig. Dette er riktig nakenhet. Skjønner?

Nei. Når veltrente folk kler av seg, føler andre seg stygge, feite og utilstrekkelige. Hvordan føler de seg når folk som er bare nesten perfekte kler av seg? Bedre? Neppe.

Det er blitt en litt pinlig tradisjon dette, at hver gang noen kler av seg i media kommer en oppskriftsmessig motreaksjon med en eller annen halvkjendis med vanlig fin kropp som også kler av seg i protest. Slik slår de et slag for den vedtatt «riktige», les: politisk korrekte, nakenheten. Men funker det?

LES OGSÅ: Små barn er blitt helsefriker

Å protestere mot kroppshysteri med mer kropp er vel bare som vi sa før at kriging for fred er fucking for virginity. Arguementet er at nakenhet skaper debatt. Og det er sant. Vi debatterer jo dette her og nå.

Men dersom vi ikke kan diskutere kroppspress uten at noen har rumpa bar bekrefter vi jo bare påstanden om at kroppsfokus er bra, samme hva.

Det tror jeg neppe alle er enige i. Undersøkelser viser at ungdom aldri har følt større kroppspress enn nå. Litt nakenhet er helt fint. Men dersom ungdom synes det blir for mye, kanskje vi skulle være så frekke at vi prøver å ha buksa på, i hvert fall innimellom?

Bare en tanke.

LES KOMMENTAR: Er vi så lite vant med å se en naturlig kvinnekropp? (Iselin S. Møller)

Mer fra Dagsavisen