Kultur

Filmduo lager «Marco Polo»

«Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg skal lage dramaserie om Marco Polos eventyr. Oppdragsgiver er Netflix.

Regissørduoen som ble Oscar-nominert for «Kon-Tiki» skal lage den ni episoders historiske dramaserien «Marco Polo» i samarbeid med produksjonsselskapet The Weinstein Company.

TV-historisk

Utgangspunktet for TV-serien er eventyreren Marco Polos eventyrlige reiser i Asia og Kina på slutten av 1200-tallet. Serien skal ha premiere på Netflix i slutten av dette året.

Den norske regissørduoen skal lage serien i samarbeid med amerikanerne Dan Minahan og John Fusco, som blant annet har stått bak populære HBO-serier som «Game of Thrones» og «True Blood».

TV-prosjektet er det første fra Joachim Rønning og Espen Sandberg, som de siste årene har laget noen av norsk films største suksesser: «Max Manus» og «Kon-Tiki». Duoen skal også regissere Johnny Depp-filmen «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» som har planlagt premiere i 2016.

Marco Polo

Den nye Netflix-serien skal innspilles i det nye Pinewood Studios i Malaysia, og skal inkludere et stort, internasjonalt skuespillercast. The Weinstein Company ledes av Harvey Weinstein, en av Hollywoods ledende filmprodusentene med en lang rekke Oscarvinnende og svært populære filmer bak seg. Han er også kjent Quentin Tarantinos produsent.

Dramaserien om Marco Polo er The Weinstein Companys første TV-prosjekt beregnet på streamingmarkedet på nettet. Serien har vært lenge i utvikling, og var tidligere et av «Spartacus»-skaper Starz‘ nye prosjekter.

Marco Polo var en italiensk handelsreisende som på 1200-tallet ble involvert i en brutal krig i Kina. I følge pressemeldingen fra Netflix skal TV-versjonen av Polos liv inkludere en verden fylt av kampsport, seksuelle intriger, politisk korrupsjon og storslagen krigføring.

Hvem som skal ha hovedrollen som den italienske eventyreren er foreløpig ikke kjent.

reidar.spigseth@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen