Kultur

Tellefsen meldte seg frivillig

«Kulturløft for Gaza» fikk pengestøtte og ny headliner i løpet av dagen.

I dag skrev Dagsavisen at Kulturdepartementet ikke ville gi penger til arrangementet «Kulturløft for Gaza» som avholdes på Chateau Neuf i morgen. Forfattere, musikere og skuespillere stiller opp gratis for å samle inn penger til krigsofrene i Gaza. Nærmere bestemt skal pengene gå til et proteseverksted.

Men inntil i dag sto arrangørene uten penger til vakthold og gjennomføring.

Fikk penger og Tellefsen

– Kulturdepartementet tipset oss om å søke Musikernes fellesorganisasjons vederlagsfond. De har nå gjort et hastevedtak, og vi får de 20.000 kronene vi behøver for å gjennomføre «Kulturløft for Gaza», sier en glad initiativtager Ingebjørg Lundevall i kveld.

Hun forteller at de også har fått et nytt navn på plakaten i løpet av dagen.

– Arve Tellefsen blir med. Han hørte om arrangementet på radion i dag og tok selv kontakt. Vi er strålende glade for at han er med, sier Lundevall.

Rørt over studentene

Hun forteller at Det norske studentersamfund hadde sagt seg villig til å støtte «Kulturløft for Gaza» dersom de ikke fikk støtte fra andre steder.

– Disse pengene går nå direkte til proteseverkstedet i Gaza. I tillegg stiller studentene med mange frivillige, gratis leie av lokale og alle garderobepengene går til Gaza. Dette er en dugnad fra alle hold, og det er utrolig rørende, sier Lundevall.

«Kulturløft for Gaza» arrangeres på Betong kl 1800. Lars Saabye Christensen, Erlend Loe, deLillos, Ane Dahl Torp, Harald Eia og Arve Tellefsen deltar. Aslak Sira Myhre og Linn Ullmann er konferansierer.

Mer fra Dagsavisen