Kultur

– Vi står her ikke bare for tull og tøys

DDE sto for Frelsesarmeens grytekonsert i dag.

Lederen Bjarne Brøndbo ga den store tilhørerskaren klar beskjed:

– Vi blir veldig takknemlige hvis dere putter penger på grytene. Vi står ikke her bare for tull og tøys, men for å gi en støtte til Frelsesarmeens arbeid for dem som har det kanskje aller vanskeligst i samfunnet, sa han.

16.125 KRONER

Og bare etter 45 minutter lå det 16.125 kroner i grytene – ispedd en 50 cent euromynt og 1 svensk krone.

Det regnet, til dels kraftig både før, under og etter konserten. Men tilhørerne hadde i stor grad utstyrt seg med paraplyer, og det er tak over julemarkedscenen på Rådhusplassen. Bare da Brøndbo be kollega Frode Viken om å ta med seg en bøsse og gå ned blant publikum, klarnet det opp litt!

«JULEKORET»

Og innimellom regnskyllene og paraplyene ble det sunget med – til blant annet «Rompa mi», «Julekortet», «Vinsjan på kaia», «Det går likar no» og «E6».

Frelsesarmeens grytekonserter i hovedstaden er blitt en tradisjon. Til i år var Egertorget sted for de populære konsertene, men fra i år regner man med at julemarkedet på sjøsiden av Rådhuset vil være arena.

Sølvguttene, Odd Nordstoga og Lars Lillo Stenberg har allerede vært i ilden, og senere følger Christian Ingebrigtsen (5/12), Åge Aleksandersen og Sambandet (8/12) og Vestlandsfanden og Ole Edvard Antonsen (15/12). (©NTB)

Mer fra Dagsavisen