Kultur

Råning med stil

Noen bilspill handler om realisme fysikk og kjøreegenskaper til det kjedsommelige. Andre tilbyr i stedet reinspikka underholdning og kjøreglede.

Need For Speed: Underground 2

Format: PC Xbox PS2 (testet) NGC

Aldersmerking: 3+ (www.pegi.info)

Sjanger: Racing

Utvikler/utgiver: EA/EA

Webside: http://www.eagames.com/- official/nfs/underground2/us/home.jsp

Noen bilspill handler om realisme fysikk og kjøreegenskaper til detkjedsommelige. Andre tilbyr i stedet reinspikka underholdning og kjøreglede.Spillutviklerne blåser i både Newton og NAF så lenge det er morsomt åspille. Need For Speed: Underground 2 hører definitivt hjemme i den sistekategorien. Men med ultrafantastiske Burnout 3 friskt i minne ligger listenhøyt i denne sjangeren.

Stikkordet i NFSU2 er åpent og ulineært gameplay. Spillerens oppgave er åutforske en gigantisk by som ligner på en blanding av San Francisco LosAngeles og Las Vegas. I motsetning til i forløperen kjører man fritt rundt ibyen på jakt etter nye kappløp og utfordringer. Inspirasjonen er heltsikkert GTA-spillene men byen i NFSU2 er dessverre ikke like levende ogspennende.

Som forgjengeren handler NFSU2 om gateløp råning styling og stil. Detgjelder å finne seg en ok bil og sminke den med halefinner spesiallys oglakkerte mønstre. Først når bilen ligner et kjørende juletre holder denvirkelig mål. For å få penger til nok stash må man selvsagt delta i ulovligegateløp mot andre bilfrelste.

Men det mangler litt her før det tar helt av dessverre. Med superspilleneBurnout 3 og WRC4 friskt i minne faller NFSU2 litt mellom to stoler når detgjelder kjørefølelsen som verken er så vill og spennende som i Burnouteller så realistisk og givende som i WRC4. For bilfantaster blir byen iNFSU2 likevel et mekka.

Nyeste fra Dagsavisen.no: