Håper på KrF på sikt

Ada Johanna Arnstad vil fullføre løpet i Senterungdommen og fortsetter som leder.

 

Hvem: Ada Johanna Arnstad (26)

Hva: Leder av Senterundommen.

Hvorfor: Blir historisk ved at hun fortsetter som leder for en tredje periode

Gratulerer med gjenvalget. Hvorfor gyver du løs på en tredje periode?

– Forrige år brukte vi på å bygge laget og utvikle vår politikk. Vi la grunnlaget for å gjøre et godt valg i 2019 og det føltes helt feil å gi seg ett år før valget. Jeg vil være med laget over målstreken.

Var det ikke andre oppgaver som lokket mer?

– Nei. Dette er det mest meningsfylte jeg har jobbet med, og antageligvis kommer til å jobbe med. Å bygge opp om ungdommens stemme og å utvikle talenter som er klare for å gjøre en jobb i demokratiet vårt, det er utrolig stas.

Hva blir det viktigste for deg i Senterungdommen i tiden framover?

– Vi jobber for å få flest ungdom på listene til kommune- og fylkestingsvalget, og sørge for at ungdommene havner høyt oppe på de listene. I tillegg vil jeg trekke frem reisene til ungdom i hele landet, høre om hverdagen deres og diskutere hvorfor det er viktig å engasjere seg i politikk.

Hvor viktig er Senterungdommen for medgangsbølgen som moderpartiet lenge har ridd på?

– Ekstremt viktig. Vår rolle er å utvikle, utfordre og inkludere i Senterbevegelsen. Uten den jobben Senterungdommen har gjort ville vi ikke fått den økte tilliten fra velgere, og særlig fra ungdom.

Hva slags tanker gjør du deg om KrFs veivalg og at partiet nå er i regjeringsforhandlinger som ikke omfatter Sp?

– Det er synd. Jeg hadde stor tro på at Hareides alternativ ville gitt oss et bedre samfunn hvor man utjevner forskjeller sosialt og geografisk. Jeg håper på sikt at Sp og KrF skal være samarbeidspartnere, vi deler syn i mange saker.

Hva tror du om lokalvalget neste år? Kan Sp kapre noen røde KrF-ere, da?

– Jeg tror vi kan kapre mange velgere, uavhengig av hva de har stemt tidligere. Det norske folk ønsker ikke den massive sentraliseringen som skjer i hele landet, og Senterpartiet er det eneste troverdige alternativet. Hvis vi får flere folkevalgte lokalt og regionalt kan vi gjøre enda mer for å stanse regjeringas politikk for å ruinere Distrikts-Norge.

Hva slags politiske ambisjoner har du selv? Ser vi deg på Stortinget etter kommende stortingsvalg?

– Nei, jeg skal heim til Trøndelag. Jeg er innstilt på tredjeplass til fylkestingslista for Trøndelag Sp og gleder meg til prøve ut hverdagen som folkevalgt. Det blir veldig spennende!

Hvilke partier tror du er representert i regjeringen etter det valget?

– Etter valget 2019 tror jeg Frp, Høyre, Venstre og KrF er i regjering. Hva jeg håper er selvsagt noe annet.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jenny av Sigrid Undset. Den gjorde et voldsomt inntrykk på meg da jeg leste den første gang, og har fått en hedersplass i bokhyllen etter det.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å jobbe ute i skogen heime. Det er fantastisk å erstatte kontordager med hardt arbeid i de vakreste omgivelsene jeg vet om.

Hvem var din barndomshelt?

– Det var flere. Om jeg må velge én blir det Anne fra Bjørkely. Modig dame!

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg blir lett ukonsentrert og har ikke særlig mye struktur. Det er et årlig nyttårsforsett, som jeg ser ut til å ha for neste år også.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da setter jeg på en god TV-serie og spiller Sims.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Sentralisering av grunnleggende tjenester, som politi, sykehus, ambulanser med mer. Jeg blir forbannet over at noen mennesker blir mindre verdt i dagens samfunn, fordi politikerne ikke gir dem beredskapstjenester i nærheten. Det spiller ingen rolle hvor lav egenandel du betaler på et norsk sykehus hvis du ikke kommer fram i live!

Er det noe du angrer på?

– At jeg ikke har vært på utveksling gjennom studiene. Jeg skulle så gjerne reist til Sør-Amerika for å lære meg spansk.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Min mormor er utrolig klok og har en fantastisk humor. Jeg hadde fått mye ut av noen timers samtale med henne.