Nyheter

17 nye smittetilfeller i Drammen siste døgn

Flere smittede ved både skoler og sykehjem i Drammen. Ved Åskollen bo- og servicesenter er nå 18 beboere og 29 ansatte i karantene.

17 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 14 av dem som nå har fått påvist smitte har kjent eller mistenkt smittevei. To har ukjent smittevei, mens den siste har fått påvist koronasmitte etter utenlandsreise, melder Drammen kommune i en pressemelding torsdag morgen.

Blant dem som har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet, er det tre beboere ved Åskollen bo- og servicesenter. 18 beboere og 29 ansatte settes i karantene som følge av de tre smittetilfellene.

Ved Strømsø bo- og servicesenter er det påvist smitte hos én ansatte. Ni beboere settes i karantene etter at smitte er påvist. Foreløpig er det ikke endelig klart hvor mange ansatte som må i karantene.

Nye smittevernregler: Erna Solberg: Nordmenn må holde seg hjemme

Totalt er fire skoler berørt av smittetilfeller det siste døgnet. Ved Danvik skole er 149 elever og sju lærere satt i karantene etter at en ansatte har fått påvist smitte.

Brandengen skole og Åssiden videregående skole har begge én smittet elev. En klasse på 3. trinnet settes i karantene. Ved Rødskog skole har én ansatt fått påvist smitte - og 2. trinn er satt i karantene. Her er nå totalt 18 elever og sju ansatte i karantene.

Les også: Oslo setter av nesten tre milliarder til koronatiltak neste år

Legevakten opplever for tiden et økende antall henvendelser om generelle spørsmål rundt koronaviruset. Alle generelle koronaspørsmål henvises til telefonnummeret som er opprettet lokalt for denne typen henvendelser. Dette telefonnummeret er 32 04 67 00 og bemannes alle hverdager mellom klokka 09.00 og 14.00. I tillegg har Helsedirektoratet opprettet en egen informasjonslinje med telefonnummer 815 55 015. Legevaktens telefonnummer skal benyttes av alle som har behov for legehjelp utenom fastlegenes åpningstider. Legevakten oppfordrer også alle til å ringe legevakten på forhånd før oppmøte, så langt det er mulig.

Siden begynnelsen av mars har 638 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte.

Les også: Politiet innfører midlertidig bevæpning på grunn av skjerpet trusselvurdering fra PST