Nyheter

TikTok-profilen Bølgen tok bølgen i helgen med debutlåten «Er ikke verre»

En 19-åring fra Drammen som kaller seg Bølgen har på tre dager nådd 600.000 avspillinger på Spotify med debutlåten «Er ikke verre». Det kaller plateselskapet hans «en sensasjon».

Bak artistnavnet «Bølgen» skjuler den 19 år gamle drammenseren Niklas Paulsen seg. Han har skrevet låter siden han var ti år, men fra 20. mars i år tok han bevisst i bruk TikTok for å eksponere musikkplanene sine.

– Vi snakker dødsing, matlaging, kajakking, aking, fisking, bygging av treningssenter, bading. Lite visste jeg at tre måneder senere skulle jeg sitte med en sinnssyk bra platekontrakt. Jeg har fått jobbe med noe av det jeg synes er morsomst i verden, musikk. Chris Medina har sagt at sangen min er bra, og Herman Tømmerås har sagt at han er superfan. Sist, men ikke minst, 100.000 følgere, sa Paulsen i en TikTok-video da han i juni kunne røpe plateslippdatoen.

Les også: Storbritannia gir over 18 milliarder kroner i koronastøtte til kulturlivet

Topper den norske Spotify-listen

3. juli la han ut «Er ikke verre», som ifølge plateselskapet raskt ble å finne på toppen av de norske listene. Mandag morgen hadde 19-åringen klatret helt til topps på den norske Spotify-listen.

– Etter knallhard jobbing med musikkproduksjon, coverart, pressemeldinger, Spotify og Tidal er dagen endelig her, sier Niklas Paulsen i en videosnutt.

For naturligvis delte han en TikTok-video av øyeblikket da han la ut sangen på alle digitale plattformer før helgen. Paulsen hadde forberedt det store øyeblikket med både hjemmebakt sjokoladekake og nyinnkjøpte sko – sneakers prydet med en bølge.

– Dette er sykt for meg, fastslår Bølgen, som har latt sine følgere i sosiale medier følge veien frem mot plateslippet med et knippe videoer.

Les også: Flere personer pågrepet etter grovt hjemmeran i Lier

– Jeg er i sjokk

Han har 116.000 følgere på TikTok, der videoene hans har 14 millioner visninger.

– Vi signerte artisten i mai og nå er han nummer en, fastslår platebransjeveteranen Larry Bringsjord i selskapet MTG, som snappet opp Bølgen og nå kaller resultatene han leverer for «en sensasjon».

Instagram takker Bølgen følgerne sine med ordene:

– I seks år har jeg skrevet flere hundre sanger som jeg aldri har gjort noe med. Når jeg først gjør det så er det dette som skjer. Jeg er i sjokk, skriver han.

Les også: Samler inn penger til å belyse diskriminering av ME-syke