Nyheter

Åpner idrettsanleggene igjen i Drammen

Drammen kommune følger de nasjonale retningslinjene, slik at idrettslag og klubber framover kan benytte seg av kommunens idrettsanlegg etter at de ble stengt for all bruk etter koronautbruddet. .

Onsdag formiddag bekreftet helsedirektør Bjørn Guldvog at de nå legger til rette for at flere kan trene sammen, men ikke flere enn fem og at tometersgrensen må følges. Dermed åpnes det for at idrettsanlegg over hele landet åpnes igjen trening, selv om alle konkurranser fortsatt er utelukket.

– Alle typer idrettsaktiviteter må gjøres på en måte som sikrer at helsemyndighetenes anbefalinger om samling av personer og samling i grupper, overholdes. Når vi samles, så bør vi ikke være mer enn fem personer, og hver og en bør holde en avstand på minst to meter, sa Guldvog, som presiserte at anbefalingene gjelder aktiviteter både innendørs og utendørs.

LES OGSÅ: – Fullstendig uaktuelt å jobbe mens vi er permittert

Følger nasjonale myndigheter

På Drammen kommunes pressekonferanse onsdag bekreftet kommuneoverlege John David Johannessen at de nå også vil åpne opp for idrettsaktivitet igjen på kommunens idrettsanlegg, forutsatt at man overholder smittevernreglene.

– Tidligere i dag kom det nye retningslinjer når det gjelder idrettsanlegg, etter at nasjonale myndigheter har gjort nye vurderinger av forbudet mot organisert idrett. Nå vil det være mulig å være fem personer samlet i en gruppe, der regelen om to meters avstand fortsatt gjelder. Det innebærer at det er begrenset hva som er mulig, men Drammen kommune følger de nasjonale tiltakene og åpner våre idrettsanlegg så lenge smittevernreglene følges, sier han.

Det betyr at Strømsgodsets spillere for eksempel kan benytte seg av Marienlyst, som er eid av Drammen kommune hvis de ønsker å trene der.

– Våre spillere er fortsatt permittert, så vi kan ikke pålegge våre spillere å samle seg på Marienlyst for å trene. Men når vi nå får en bane tilgjengelig, så kan spillerne våre utføre egentreningsopplegget sitt på samme bane. Sånn sett er det positivt for oss, hvis spillerne skulle ønske å trene på Marienlyst, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen som understreker at de forholder seg til retningslinjene fra kommunen og smittevernmyndighetene.

LES OGSÅ: Ingen overgangsplaner for Godset

Marienlyst tilgjengelig igjen for Godset

Flere av eliteserieklubbene var i gang med felles treninger onsdag, i mindre grupper etter de retningslinjene som er gitt. Det har ikke Strømsgodset anledning til, siden spillerne deres fortsatt er permittert.

Drammen  20180923.
Marienlyst Stadion i forkant av eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Molde søndag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

–Den uorganiserte treningen man kan drive med på en fotballbane vil nok være bedre enn den uorganiserte treningen spillerne gjør på andre steder de trener. I den grad det er en konkurransevridende effekt at enkelte klubber nå kan trene sammen tror jeg det går på fordelen av å drive aktivitet på et underlag som en fotballbane faktisk er. Om det får noen effekt skal jeg ikke si, forteller Lindseth Andersen.

Nå som både Norsk Toppfotball har åpnet opp for at klubbene kan drive med organisert trening igjen, og nasjonale føringer gjør at Strømsgodset igjen har tilgang på Marienlyst håper Lindseth Andersen at det etter hvert blir mulig også for dem å komme i gang igjen med trening i mer kontrollerte former.

– Som sagt er våre spillere permitterte, og muligheten for å organisere treninger igjen endrer ikke på det. Så vi kan ikke pålegge våre spillere å komme hit for å trene, men nå som vi har en bane tilgjengelig kan vi se på hvilke muligheter vi har for å legge til rette for trening igjen, sier Lindset Andersen.

LES OGSÅ: Godset og Patriotene enige: – Godt å få en avklaring på situasjonen

Mer fra Dagsavisen