Nyheter

Skolestart under oppsyn av bevæpnet politi

Drammenspolitiet vet ennå ikke hvem som står bak trusselen mot Danvik folkehøgskole, men tok ingen sjanser da elevene vendte tilbake fra juleferie mandag morgen.

###

Det er Drammen Tidende (DT) som først fortalte om truslene , som i begynnelsen skal ha vært rettet mot alle skolene i Drammen, men så rettet mer direkte mot Danvik folkehøgskole. Ifølge NRK Buskerud ble planene blant annet gjort kjent gjennom et kvinneforum på nett, og at det handlet om planer for et angrep med tohåndsvåpen denne uken.

– Jeg kan ikke fortelle mer om ordlyden i truslene så lenge etterforskningen pågår, men vi tar dette på alvor, forteller overbetjent for etterforskning Jan Henrik Håkestad, i drammenspolitiet, til Dagsavisen Fremtiden.

Bevæpnet

Før helgen var ikke rektor Hege Norøm sikker på at elevene ville kunne komme tilbake fra juleferie ennå, og at skolestarten måtte utsettes. Det går rundt 200 elever på mediefolkehøgskolen i Drammen. I samråd med politiet ble det likevel bestemt at oppstarten skulle gå som planlagt. Mandag morgen strømmet dermed elevene tilbake til skolen – men da under oppsyn av bevæpnet politi.

Norøm fortalte

at de ville holde en slags debrief for elever som satt med spørsmål, og at de ville ha ekstra bemanning på jobb

. Geir Oustorp, leder for drammenspolitiets forebyggende enhet, sa at bevæpningen skyldtes at de ennå ikke vet hvor trusselen stammer fra.

Overvåkes døgnet rundt

–  For øvrig er ikke trusselen så veldig spesifikk, så hva som bor i dette er ikke lett å si. Siden det er lagt ut på nettsteder med servere i utlandet er det heller ikke lett å finne ut av hvem som egentlig står bak, men vi har foretatt elektroniske undersøkelser på blant annet ip-adresser, sier Håkestad.

Han forteller at politiet nå først og fremst jobber med å forebygge en eventuelt farlig situasjon.

Geir Oustorp forteller Dagsavisen Fremtiden at de vil fortsette å overvåke skolen, døgnet rundt, til de får nærmere svar på hvem står bak trusselen.

– Noe av det som var spesifikt i trusselen var at det kunne skje noe tirsdag kveld, men her og nå kan jeg ikke si noe mer om hvor lenge vi skal opprettholde vaktholdet. Det viktigste er uansett sikkerheten til elevene og ansatte på Danvik folkehøyskole, sier Oustorp.