Nyheter

Søt musikk og ekstrakonsert i Pianosalongen

Søndag 18. august og mandag 19. blir det konserter i stua til Christina Kobb i Filtvet. Med seg denne gang har hun kjæresten, barokkfiolinist Anton Steck fra Tyskland.

Søndag 18. august og mandag 19. blir det konserter i Pianosalongen i Bjørnstadveien på Filtvet. Med på laget denne gang har Christina Kobb barokkfiolinist Anton Steck fra Tyskland.

– Han har spilt barokkfiolin nesten over alt i verden, men ikke på Filtvet. Det tar jeg ansvar for å gjøre noe med – han må jo få møte mitt fantastiske publikum i Pianosalongen, sier Christina Kobb.

Steck kjent som konsertmester i berømte ensembler og til daglig er han professor for barokkfiolin og kammermusikk ved Musikkhøgskolen i Trossingen. Christina Kobb er godt kjent både hjemme og ute. Hun debuterte i Carnegie Hall i New York i 2017, og mange kjenner henne blant annet fra sitt musikalske foredrag om Clara og Robert Schumann.

– Neste år markeres 250-års jubileet for Beethovens fødsel på klassiske scener over hele verden, og da skal også Anton og jeg på turné sammen. Og siden vi likevel skal øve her, kan vi jo holde en konsert. Beethoven står på programmet for konsertene også i Pianosalongen, og det er veldig hyggelig at det blir en ekstrakonsert på mandag, sier Kobb.  Vi gleder oss veldig.

Da to møttes sist høst på et seminar i Oxford oppsto romantiske undertoner.

– Vi har ligget litt lavt, men vi er kjærester, ja, bekrefter Kobb, og legger til at Pianosalongen skal bestå, men kanskje ikke med konserter like regelmessig som tidligere.