Nyheter

Flyttet til jazzen

Da Truls Liang fikk større oppgaver i Kongsberg Jazzfestival, flyttet han til festivalbyen. I år gleder han seg mest til a-ha står på scenen. Men er dét jazz, da?

Bilde 1 av 0

– Siden jeg startet i jobben har Kongsberg Jazzfestival hatt en enorm vekst. Fra 2012 har antall enkeltbilletter tredoblet seg. Det forteller Truls Liang innimellom slagene i sin nye hjemby.

Regionens største musikkfestival ledes av drammenser Kai Gustavsen, som igjen har Truls som en av sine nestkommanderende. Festivalen starter onsdag neste uke, og nå starter den hektiske siste innspiurten.

Liang har ansvar for oppgaver som sikkerheten i byen, flyten av tusenvis av mennesker, og innlosjering av festivalarbeidere. Og da er det ikke selve konsertopplevelsen som er målet:

–a-ha blir den største konserten vi noensinne har hatt, og når de går på, da ..! Da kan jeg ta en pustepause. Og det er et mål i seg selv, da, å se at det fungerer.

–Men a-ha er vel ikke jazz?

–Nei, hehe, det er det ikke. Men vi satser på en tredeling i programmet: folkefest, jazz og det grensesprengende. Folkefesten er viktig fordi vi er avhengig av å få med oss byen.

Sting spiller med Shaggy, mens blant jazznavnene finner du blant andre Gregory Porter, Chick Corea og Gurls.

–Hvordan er musikktilbudet i henholdsvis Kongsberg og din opprinnelige hjemby Drammen?

–Sammenlignet med folketallet er det totale tilbudet her mye større! Samholdet mellom scenene her vokser dessuten nå, og jeg tror de inspireres når jazzfestivalen får til virkelig store ting. Sånn sett har Drammen på en måte kommet lenger, der det er mer samarbeid mellom scenene, mens her er det virkelig gode ting på gang, mener Truls Liang.

6. juli blir a-has første konsert på jazzfestival noensinne. Bel Canto varmer opp.

Festivalen varer fra 4. til 7. juli.

Mer fra Dagsavisen