Nyheter

Drammensvenner

Fredag står Åge Sten Nilsen på Union Scene for første gang, men han har spilt i Drammen mange ganger før.

Bilde 1 av 2

Åge Sten Nilsen får akkurat tid til å lande etter en knalltøff kamp om Eurovision Song Contest-billetten i den internasjonale finalen i Kiev i mai, før han og bandet Ammunition er konsertklare på Union. Ammunition endte til slutt på andre plass i Oslo Spektrum sist lørdag.

Tidligere bragder

– Jada, jeg landa ganske kjapt, jeg er flink til det. Og jeg er ikke skuffa over en andre plass, det var egentlig helt perfekt for oss, det vi hadde drømt om. Hvis vi hadde vunnet hadde jo alle planene for bandet og oss musikere alene gått i vasken, ler Åge Sten Nilsen.

Det blir altså ingen tur nummer to til Kiev for Nilsen og Ammunition, men han har mye å takke MGP for. Første gang han deltok var i 2004 hvor hans daværende band Wig Wam havnet på en fjerde plass.

– Det var egentlig helt supert, akkurat som nå. MGP blir et utstillingsvindu, vi får vist oss frem til publikum.

Vant med glam

Som mange husker vant de den norske finalen året etter, med låten «In My Dreams», som ble skrevet av gitaristen Teeny (Trond Holter). Bandet representerte Norge i Eurovision Song Contest 2005, også den i Kiev, og endte på niende plass sammen med Danmark.

Med Ammunition har Nilsen lagt glamrocken død, nå er det rock som gjelder, og Nilsen gleder seg til fredag og til å spille på Union Scene for aller første gang.

– Jeg har jo hatt mange konserter i Drammens Teater, og føler at jeg kjenner byen godt, men har hittill bare vært på andres konserter på Union. Jeg gleder meg veldig, og håper det kommer mye folk!

Drammens-kamerat

Drammen har mange konsertvenner, og en annen kjent og kjær artist som spiller i helgen, er Stephen Ackles. Han kommer til Drammens teater på lørdag med showet «Great Balls of Fire», sammen med Linda Gail Lewis, søstera til selveste Jerry Lee.

– Vi møtte hverandre på 80-tallet og siden har vi rocka.

Stephen Ackles og Linda Gail Lewis har reist rundt i Europa og USA med sin musikk, men dette er første gangen de setter opp et stort show sammen, et heidundrande rockeshow, som Ackles selv beskriver det.

50-tall musikk

– Jeg har ikke lyst til å røpe hele spillelista, men som tittelen på showet forteller blir det en hyllest til 50-talls musikken, forteller Ackles.

I tillegg til en hit-parade med de beste låtene fra Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry med flere, blir det også flere av Stephen Ackles egne låter, og artisten gleder seg til konsert i Drammes Teater.

– Det er et smykke av et teater, storslagent men likevel intimt. Jeg har spilt der mange ganger, både før og etter brannen, og både Linda og jeg er i fyr og flamme!

elisabeth.helgeland.wold@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen