Nyheter

– Ingen grunn til bekymring

Kristin Ørmen Johnsen (H) sier pengene kommer i revidert budsjett.

– Je, det ligger jo i kortene. Eneste grunn til at det ikke kom nå – er at planene fortsatt ikke er helt «gryteklare». Rammen er det enighet om. Den må ned fra 8.8 milliarder til 8,2, men vi er ikke helt i mål angående hvordan prosjektet da skal se ut. Siden beliggenheten først ble avklart i juni, kunne vi uansett ikke forvente noen bevilgninger i denne omgang, sier stortingsrepresentanten fra Buskerud Høyre.

Hun virker heller ikke særlig bekymret over Kolbergs advarsler med hensyn til manglende vegløsninger, men påminner om at det tross alt fortsatt er åtte år til sykehuset skal stå ferdig.

– Først da vil det komme pasienter, ansatte og pårørende, men i starten av anleggsperioden har Vestre Viken sagt de kan bruke krysset og veien som er der. Her får vi ta en ting av gangen, sier Ørmen Johnsen, som minner om at toget også stopper like ved Brakerøya.

Hun forsikrer om at det skal legges til rette for både veier, kryss og p-hus. De må bare få tid til å områ seg. Det er tross alt ikke lenge siden juni. Vedrørende rekkefølgen på hvilke sykehus som får støtte, mener hun ikke at Drammen og Stavanger uten videre kan sammenlignes, siden de tilhører hver sin helseregion.

– Men jeg ville ha vært urolig for at det store etterslepet på vedlikehold av oslosykehusene ville ha gått foran, om vi ikke hadde fått en tomteavklaring nå heller, fastslår Ørmen Johnsen.

Mer fra Dagsavisen