Nyheter

Gir ikke mye lokalpresse av å ta over for Per Sandberg

Stortingsrepresentant Jørund Rytman dumper til tredje plass på Frps listeforslag, men er fornøyd med egen innsats som stortingsrepresentant. – Jeg er nok ikke like tabloid som enkelte andre, sier han.

Bilde 1 av 2

– I tilfelle er det i hvert fall noen som blir glade for å se mer til pappaen sin. Og det er et sunnhetstegn for partiet at det er konkurranse om plassene.

Rytman har ennå ikke fylt 40 år, tilhører adventistkirken, er frimurer, sitter i Stortingets utenrikskomité og ble for sju uker siden far for tredje gang.

LES OGSÅ: Skioldhytta fyller 80

LES OGSÅ: Pokémon, pugging og pionerarbeid

Nå spøker det imidlertid for stortingskarrieren, ettersom Rytman ikke bare ble forbigått av Morten Wold, som overtok førsteplassen, men også Jon Helgheim som er nummer to. Foreløpig tyder ingenting på at Buskerud Frp skal få flere mandater enn disse to.

Mye erfaring

– Hva tenker du om å havne på tredjeplass?

– Det skjønner vel kanskje de fleste? Jeg er fornøyd med egen innsats som stortingsrepresentant, og naturligvis ikke enig i nominasjonskomiteens vurderinger. Jeg har sittet i tunge komiteer helt siden 2005 og tar gjerne fire år til på Stortinget.

Jørund er utdannet innen markedskommunikasjon ved Handelshøyskolen BI – og har bakgrunn som både selger, gründer, vekter og partifunksjonær. Han har hatt et stort antall forskjellige verv i Fremskrittspartiet – og satt blant annet i Drammen bystyre og fylkestinget i Buskerud, før han ble valgt inn på Stortinget.

Ikke så tabloid

Allerede i mai opplyste kilder til Dagsavisen Fremtiden at Rytman kunne havne i denne situasjonen, fordi han hadde vært for lite synlig – og for sjelden pleide kontakt med lokallagene i hjemfylket.

Er kritikken berettiget?

– Jeg er nok ikke like tabloid som enkelte andre, og siden jeg overtok for Per Sandberg i utenriks- og forsvarskomiteen har det gått mye tid til reiser. Det blir det ikke så mange lokaloppslag av. Før det var jeg i næringskomiteen, og som Frps gründerpolitiske talsmann ble det helst oppslag i næringslivsmedier. Da jeg satt som leder av Israels Venner på Stortinget ble det noe mer i riksmediene, men gjerne i smalere utgivelser. Uansett vet nok folk hva jeg er god for, og jeg har aldri takket nei til en invitasjon fra lokallagene.

Fortsatt støtte

– Hva skal du ta deg til, om dagens nominasjonsliste også blir vedtatt på nominasjonsmøtet 15. oktober?

– Det er det egentlig for tidlig å si noe om. Jeg har fortsatt mange støttespillere innen politikken og blant velgerne, men nominasjonsprosessene her i Norge skjer i veldig lukkede former. Personlig synes jeg velgerne skulle hatt større innflytelse. Men hvis det nå skulle gå mot et jobbskifte, kunne jeg tenkt meg noe innen innovasjon og entreprenørskap. Jeg har jobbet en del med dette feltet allerede og synes det er spennende å bidra til å bygge norsk industri.

Mer fra Dagsavisen