Nyheter

Frokostvinnerne

De serverer Buskeruds beste hotellfrokost.

Hvem: Jostein Sveen (66)

Hva: Hotelldirektør Scandic Park Drammen

Hvorfor: Hotellet ble nylig kåret til Buskeruds beste hotellfrokost i det uoffisielle norgesmesterskapet.

For femte år på rad vinner dere kåringen «Twinings Best Breakfast» om å bli Buskeruds beste Frokost-hotell. Hva betyr dette for dere?

– Det betyr mye for oss og for kjeden fordi frokost har vært et satsingsområde og var det også under Rica-perioden. Da Scandic overtok ville de følge opp, og siden har vi blitt enda bedre. Vi er stolte, det er moro å vinne når så mange hoteller i Buskerud, helt fra Geilo og nedover, er med i konkurransen. Mange andre hoteller har nå som mål å ta litt rotta på oss i Drammen, og det er jo gøy. Men vi stiller alle likt og vet aldri når de kommer for å kontrollere. De kommer flere ganger.

Hva er en bra hotellfrokost, og er det forskjell på hverdag og helg?

– Vi følger nye trender, og folk er blitt mer bevisst og spiser mye sunnere enn tidligere. Vi må sørge for et godt og variert utvalg. Egg og bacon er fremdeles en sikker vinner. Man kan gå lenge med en slik start på dagen. Men nå spiser folk gjerne frukt, yoghurt og nøtteblandinger som en start på frokosten. Vi serverer lik frokost uansett hverdag eller helg.

Hvorfor vinner dere?

– Det er nok helheten av en frokostopplevelse, det hjelper ikke å ha en fin buffé hvis du møter betjening som ikke er til stede. Vi må gi personlig oppfølging og hilse god morgen til alle, skjenke kaffe og være flinke og raske på å rydde bordene. Det skal være fulle fat helt til frokosten er over. Det er totalopplevelsen som betyr noe for gjesten. Dette er et teamarbeid og vi har veldig flinke folk som jobber hos oss. Vi er også veldig nøye med matmerking, så folk skal være trygge på hva de spiser.

Hender det du spiser frokost selv på jobben?

– Ja, det gjør jeg, og som direktør er frokosten det første stedet jeg oppsøker om morgenen. Da vi nylig var ute i streik var det jeg som jobbet der. Det var en lærerik og fin opplevelse, og en fin erfaring for meg. Jeg forsto enda bedre den veldig viktige jobben en frokostvert gjør, og kom innpå gjestene.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg har bestandig likt å lese om norske polarforskere og om polarhistorien, som for eksempel Helge Ingstad.

Hva gjør deg lykkelig?

– Når jeg mestrer jobben og at de ansatte trives. Og at jeg har det greit hjemme med familien, at alle er friske og har det bra.

Hvem er din barndomshelt?

– Det var Knut Kupper’n Johannesen. Husker vi noterte rundetider.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg er litt utålmodig og venter at andre skal skjønne ting med én gang.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Spiser god mat, ofte hjemme. Kona mi er kokke, så jeg er heldig sånn.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– Kunne gått for mere handlekraftige politikere og større gjennomføringsevne. Det blir mye prat og lite ull noen ganger.

Er det noe du angrer på?

– Nei i grunnen ikke. Jeg har vært heldig med livet. Vi som bor i Norge er stort sett heldige med livene våre.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Med Erna Solberg.

Mer fra Dagsavisen