Nyheter

Finner folk til TV

Lise Nilsen (49) er castingsansvarlig i Strix TV. Drammenseren vant pris under Gullruten i helgen.

NRK-programmet «Sofa» vant Gullruten i kategorien Årets beste nye programserie, og du har vært med på produksjonen, hva betyr disse prisene?

– Klart det er utrolig hyggelig at ting man jobber så intenst med får en sånn anerkjennelse. Vi ser at det funker og det er bra. Det spesielle med «Sofa» er at dette var en ny prosess for alle, vi visste egentlig ikke helt hva vi gikk til. Men det er noe med å finne ekte mennesker og ekte følelser, det funker. Jeg har jobba på to produksjoner som var nominert, både Sofa og Farmen.

Hva er din jobb/rolle?

– Jeg finner deltakerne. Med «Sofa» var det en oppsøkende casting som det heter, mens på «Farmen» er det jo mange som melder seg på. Men alt handler om å finne de rette folka. Jeg har jobba i mange år med dette, blant annet med «Top Model» og «Ungkaren» tidligere. Ellers er jeg koreograf og stylist og setter opp motevisninger, blir leid inn til det og driver for meg selv.

Hvorfor har denne serien blitt så populær tror du?

– Vi får mange positive tilbakemeldinger både fra seere og fra andre i bransjen, og jeg tror det handler om at alle kan kjenne seg litt igjen. Det å sitte i sofaen å kommentere gjør vi jo alle.

Blir det mer «Sofa»?

– Det er i alle fall meningen, men vi vet ikke noe sikkert enda.

Hva liker du best med jobben din?

– Å møte mennesker, jeg treffer så mange fantastiske folk og jeg føler meg veldig heldig. Ellers liker jeg godt mangfoldet, og tar med mine erfaringer fra jeg jobba på Henriks Pøb i Drammen, og fra jeg var i modellbransjen, som var en helt annen verden. Min styrke er jo nettopp det at jeg har møtt så mange. Og så begynner jeg jo å bli voksen da, og jeg er ansvarsfull har jeg funnet ut, jeg tar ikke så lett på ting.

Du var blant annet programleder i «Fangene på fortet», får vi se deg på skjermen igjen?

– Nei, jeg føler det naturlig å jobbe med innhold nå, så det blir ikke noe comeback med det første, ha-ha.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Herbjørg Wassmos forfatterskap har gjort inntrykk.

Hva gjør deg lykkelig?

– En fridag med sønnen min på 17 år. Men han er så travel for tida. Han er med i boybandet til David Eriksen, Suite Sixteen, og de har nettopp vært i Marbella og spilt inn video og de kom ut med en single 5. mai.

Hvem er din barndomshelt?

– Mamma. Hun er verdens beste, raus og god og jeg har alltid snakket med henne om alt.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Er litt rotete kanskje. Og så kan jeg le litt av at jeg liksom skal spise sunt og trene, jeg burde jo vært bedre på det.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Shopper litt mer enn jeg burde, og så er jeg glad i å kose meg med mat, sånn har jeg alltid vært. Og jeg lever i nuet.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– For barn og eldre. Hadde jeg ikke hatt den jobben jeg har, ville jeg jobba i barnehage eller hatt en annet omsorgsyrke.

Er det noe du angrer på?

– Nei, jeg gjør ikke det.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Jeg elsker morsomme folk som ikke tar seg selv høytidelig, så det blir Christine Koht og Anne Lindmo.

Mer fra Dagsavisen