Nyheter

Jubler for ny hall

HELSE: Øren skal få ny flerbrukshall i 2016. I hvert fall hvis rådmannen får gjennomslag for økonomiplanen med tittel «Aktive Drammen».

- Vi visste at Øren lå høyt på prioriteringslista nå, men var usikre med tanke på når vi kunne forvente en ny hall. Så dette er virkelig gledelige nyheter, utbrøt Hans Einar Ødegård, leder for Drammens Ballklubbs idrettsfritidsordning (IFO), da det i går ble kjent at rådmann Osmund Kaldheim foreslår å bygge hele tre nye flerbrukshaller i Drammen.

«Aktive Drammen» er tittelen på hans forslag til økonomiplan for 2015-18. Drammen kommer dårligere ut på 17 av 34 indikatorer for folkehelse enn landsgjennomsnittet, og det ønsker rådmannen å forandre på.

Starter på Øren

Øren er først ut og planen er at hallen skal stå ferdig i 2016. Så er det Brandengens tur i 2017, mens Fjell må vente til 2018.

- Rådmannen foreslår kombinerte utbygginger av haller og skoler. Øren er det enkleste stedet å starte siden kommunen eier mesteparten av tomten der, sa Kaldheim da han i går presenterte forslaget til økonomiplan for politikere og presse.

Rådmannen foreslår å bruke 50 millioner hver på hallene på Øren og Brandengen. Flerbrukshallen på Fjell er ventet å koste 100 millioner. Drammen kommune regner med å kunne få refundert rundt ti millioner per hall i tippemidler.

Avgjørende betydning

- Dette er en bydel i vekst, og behovet for en ny flerbrukshall på Øren er blitt gradvis tydeligere i løpet av den tida IFO har eksistert, det vil si de siste sju årene. Vi har store utfordringer i overgangsperiodene vår og høst. Gymsalen er mer enn 40 år gammel og tilfredsstiller verken bygningsmessige eller størrelsesmessige krav, så når været gjør det nødvendig å være inne bruker vi salen i klubbhuset. Det sier seg selv at det ikke er noen god løsning, sa Ødegård.

Han mener den nye hallen, som vil bli tatt i bruk av både skolen, lokale idrettslag, nærmiljøet og idrettsfritidsordningen, er en avgjørende faktor for å kunne opprettholde et aktivitetstilbud for alle i nærmiljøet på Øren.

For unge og gamle

I tillegg til flerbrukshallene, ønsker rådmannen å lage to nærmiljøanlegg i året istedenfor ett. Disse skal bygges på ungdomsskolene i byen.

- Meningen er å stimulere ungdomsskoleelevene til fysisk aktivitet både i og utenfor skoletida. Vi vet at dette er en alder da mange faller ut av organisert idrett, sier Kaldheim.

Drammen park foreslås opprustet for 17 millioner. Også her er formålet å få eldre barn og ungdommer til å røre mer på seg. Skoleveiene skal trygges for tre millioner, og rådmannen vil bruke 28,5 millioner på det han kaller hverdagsrehabilitering.

- Målet er å gjøre flere i stand til å klare å bo hjemme lenger. Det gjør at det står en sykehjemsplass klare til dem når de trenger det, sier Kaldheim.

Han foreslår ikke å opprette flere sykehjemsplasser eller omsorgsboliger med heldøgns bemanning. Det er det ikke behov for, ifølge rådmannen.

- Tilbudet er tilstrekkelig, men vi må se på hvordan det skal være i framtida. Vi må endre tjenestetilbudet, sier han.

silje.skiphamn@dagsavisen.no

pernille.vestengen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen