Suksessduo til Working Class Heros klubbscene

Månedens WCH-klubbkonsert i juni er en duoutgave av de akustiske popyndlingene Minor Majority.

Etter en fulltreffer med Unni Wilhelmsen på Papirhuset som første klubbkonsert i årets Working Class Hero-serie, der drammensvennen spilte dobbelt så lenge som planlagt for et entusastisk publikum, slipper festivalstyret nå navn nummer to i serien.

14. juni står norske Minor Majority, som hadde store hits med blant andre singer/songwriteren Karen Jo Fields, fra 2000 og i årene framover, på WCH-scenen. Vokalist Pål Angelskår og gitarist Jon Arild Stieng har tatt steget tilbake til en duo for anledningen, og det skal være akustisk, intimt og hyggelig, men selvsagt også med slagere fra bandets gullalder.

Også denne konserten holdes på Papirhuset, forteller Stine Wærn og Christian Selvig i WCH, som forteller at billettprisen på kr. 99 har vært en snakkis blant publikum og selvfølgelig også gjelder på Minor majority-konserten.

I sjela

- Det ligger i Working Class Heros sjel å gjøre god kultur tilgjengelig for flest mulig, sier Wærn.

WCH-samarbeidspartner Union Scene har på sin side fått inn Rival Sons på hovedscenen denne junitorsdagen, men både Union, Rekord Bar og andre Strømsø-scener er akturelle når høstens program slippes utover. 16. juni er det Working Calss Hero Ung, mens søndag 17. juni har Kids-programmet allerede solgt en haug forhåndsbilletter til heldagseventet på Union Scene med blant andre Lars Lillo Stenberg, Brillebjørn, Turbotroll og Øisteins blyant på programmet, sier Wærn.

Hvem som spiller neste klubbkonsert onsdag 12. september vil trolig bli klart i starten av neste uke, lover festivalarrangøren.

Vant Spellemann

Minor Majority startet som en duo våren 2000, med Pål Angelskår og Andreas Berczelly, men innen Quartfestivalen 2003 hadde sistnevnte forlatt bandet og det var vokst til en kvintett. Albumet "Up for You & I" kom i januar 2004 og lå 24 uker på VG-lista, solgte til gullplate og ble nominert til flere priser for det beste norske popalbumet i 2004.

En påfølgende turné i Frankrike, Sveits og Tyskland førte så bandet 2005 til eksmedlem Berczellys studio, og det fjerde albumet "Reasons to Hang Around" solgte også til gull og lå 18 uker på VG-lista. For dette albumet vant de Spellemannprisen 2006 i klassen beste popgruppe.

I forbindelse med utgivelsen av sitt femte album "Candy Store" høsten 2007 tok bandet pause etter norgesturne. De fortsatte å gi konserter rundt om i Europa gjennom hele 2008, og avsluttet året med en utsolgt konsert på Rockefeller  i Oslo.
"Either Way I Think You Know"  frar 2009 er deres så langt siste studioplate.