Nyheter

Sommer, men ikke skolefri

Barna har fått sommerferie, men sommerskolen i Drammen har 1.560 plasser for barn som vil lære litt også i ferien. Kan du gjette hva bybarna vil aller helst?

Bilde 1 av 7

Med egen sang og to ukers utvidelse kunne aktivitetsskolen sparkes i gang på Marienlyst ungdomsskole mandag.

«Så godt å være her, i deilig sommervær/ Sola varmer opp, en frossen vinterkropp/ Her liker jeg meg best, bli med på sommerfest!» Slik går sangen «Shalalei», signert Seven-Jentene.

– I år har vi fått laget vår egen sang. «Shalalei» er Drammen sommerskoles offisielle låt, forteller rektor ved sommerskolen, Ingvild Waage.

– Den ligger på Spotify, og det er selvsagt veldig stas med egen sang, sier hun.

I år har sommerskolen utvidet fra to til fire uker, og totalt er det 1560 plasser. Det er en rekke tilbud for elever fra 3. til 9. trinn, i tillegg til at noen av de eldste barna fra 10. klasse får prøve seg som lærerassisstenter.

KLIKK PÅ BILDENE I KARUSELLEN OG SE HVA ELEVENE HAR VALGT DENNE UKA!

Attraktiv jobb

Aktivitetslederne, eller lærerne på sommerskolen, er studenter selv. Waage forteller at det er svært mange som ønsker seg jobben i Drammen.

– Det er mange, og virkelig flinke studenter fra hele landet som søker. Alt fra studenter på NTNU til Det kongelige danske musikkonservatoriet er aktivitetsledere i år, så den faglige tyngden og bredden er stor, sier Waage.

Dybdelæring

Sommerskolen er ikke helt som vanlig skole med klasseromsundervisning. Det er mer aktivitet og læring gjennom lek.

– Dette er aktivitetsskole. Det er den alternative læringsarenaen som står i fokus, og det som kalles dybdelæring. Barna får lov til å fordype seg i et fag over lengre tid, og får rom til å undre seg, reflektere, og studere.

Selv om sommerskolen har base på Marienlyst ungdomsskole, er hele Drammen by barnas klasserom disse ukene.

– Barna sitter svært sjelden på plass i klasserommet. De er ute over hele byen. Vi har samarbeidspartnere hos blant annet Drammensbadet, Drammen museum og Drammensbibliotek og DNT. Et av målene er å vise fram byen, sier Waage.

En haug av fag

Mens noen bruker sommerskolen som en anledning til å tette hull i for eksempel matematikk, finnes det et bredt utvalg av fag man kan bruke sommeren på å fordype seg i.

– Entreprenørskap, kokkekurs, kreativt verksted, forskerfabrikken, fotball, naturfag ... I tillegg til Kodeklubben, hvor de lærer seg programmering. Det er et bredt spekter av kurs. Det er en alternativ læringsarena, men alt er forankret i kompetansemål, forteller Waage.

Rektoren forteller at det aller mest populære kurset i år, har vært «Livet på gården», hvor elevene får prøvd seg på en slags mini-Farmen.

– Det er noen ledige plasser på enkelte kurs, og fremdeles ikke for sent å bli med, sier Waage.

Mer fra Dagsavisen