Per Martin Johansen og Bjørn Strøm (begge 54) gikk ni år sammen på skolen i Mjøndalen. Fremdeles møtes de jevnlig til en hyggelig prat, i går på Statoil på Rundtom. FOTO: KATRINE STRØM

Folkets nyttårsønsker

Flunkende nytt ligger det foran oss. Vi spurte folk i farta hvilke ønsker de har for det nye året.

- Vi må være snillere med hverandre og ha tid til å prate! I dag skal alt gå så fort, vi rekker jo aldri å bli ferdig med noe før vi skal haste videre, sukker Bjørn Strøm.

Bak en småstøvete rute på Statoil Rundtom treffer vi ham sammen med barndomsvennen Per Martin Johansen, begge 54 år. De to er gamle klassekamerater fra Mjøndalen. Selv om Johansen nå bor på Strømsø, treffes de fremdeles for en god prat i ny og ne. Begge er enige om at de har det svært bra, men ønsker at mye blir bedre i verden.

- At flere møtes for å møtes, og gir noen en klem! Omgås vi positive mennesker så blir vi positiv selv, mener Strøm.

Opp mot jul kommer det bestandig opp triste historier om folk som ikke lenger ser noen verdi i å leve. Det er for galt, mener de to barndomskompisene.

- Ensomhet er samfunnsfiende nummer én, sier Bjørn Strøm.

Fortsetter har de egentlig ikke, de holdes jo aldri allikevel. Men Per Martin Johansen har bestemt seg for en ting han skal slutte med:

- Å ikke spise godt som ikke er noe godt! Det hender jo at man får servert noe, som man spiser selv om man egentlig ikke har lyst, sier han med et glimt i øyet.

- Så du skal lære deg å si nei takk?

- Ja, både hos andre og hjemme hos kona. Men hun gir seg ikke så lett, ler han.

 

 

Marius Bjerke (29), Konnerud

- Jeg driver med ishockey og er assistenttrener for Frisk Asker. Så skal jeg ønske meg noe, blir det å avslutte sesongen 2015 like bra som vi har gjort det i 2014. På det personlige plan må det være at renta blir liggende og bensinprisen går litt ned.

Rathusan (8), Brandenga

- Jeg ønsker at lillesøsteren min skal begynne å gå, og begynne å leke med meg. Hun er null år nå, en måned gammer er hun. Jeg gleder meg til å lære henne matte og bokstaver. Selv er jeg er glad i å gå på skolen og har flinke lærere.

Erik Gjør (32), Røyken

- Fred på jord, kanskje? Og bedre livskvalitet for familien og andre. Vi må ikke stresse sånn, men sette av mer tid til å nyte nuet. Bli flinkere til å motstå jaget.

Espen Bjaarstad (47), Lier

- Jeg er nok ikke av dem som har nyttårsforsetter, men jeg er nettopp ferdig med et forhold så det viktigste i 2015 blir å ta vare på meg selv og jentene mine. Har kjøpt nytt hus og er i ferd med å pusse opp.

Amanda Isabel Pedersen Myhre (8), Krokstadelva

- Jeg liker å svømme på Drammensbadet og går på turn i Mjøndalen. I år ønsker jeg å få til strekkhopp og baklengs salto.

Gabrielle Silsand (29), Bragernes/Oslo

- Målet mitt er å delta i Iron Man i Haugesund og løpe Red Bull Wings of life World run. Pengene går til ryggmargsforskning, og vi løper så langt vi kan - til målbilen tar deg igjen. Jeg skal prøve å løpe 2,5 mil, men har en betennelse i begge knærne som jeg må bli kvitt først.

Eljar Andreas Pedersen Myhre (6), Krokstadelva

- Jeg skal begynne å spille fotball for Mjøndalen. Liker mye med fotball, men ikke så godt å være keeper, det beste er å score. Jeg ønsker at pappa ikke blir bedre i FIFA 15, for jeg slår ham nå!

Tom Andreas Myhre (37), Krokstadelva

- Nyttårsønske? Noe jeg gleder meg til er at vi skal få et barn til! Han kommer i mars og skal hete Johannes. Han blir nr. fem, jeg har to fra før som jeg har laget og to i bonus.

Karin Dagestad (67), Krokstadelva

- Søsteren min har akkurat fylt bensin på dieselbilen, så det nærmeste ønsket er at hjelpen vi har etterlyst kommer fort. Vi skal til søsteren vår på Ås og er allerede litt forsinket. Ellers er jeg nybakt pensjonist og ønsker at helsa holde lenge så jeg får nyte tid med familie og venner.

Frode Knapskog (45), Svelvik

- I Svelvik har vi ikke hatt det så lett de siste årene. Så hvis jeg skal ønske meg noe, er det en god økonomi og at de opprettholder og helst forbedrer tilbudet til barn og unge. Jeg har selv barn på 8 og 13.