Rakel, Eline og Malin Mosskull gleder seg til å synge med Donkeyboy i ettermiddag. I bakgrunnen skimtes scenen på Holmennokken. FOTO: ENDRE STANGEBY

Donkeyboys korkusiner

Søstre og kusiner synger med Donkeyboy på kveldens Sommerbris-festival. De har varmet opp med VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo.

- Shit, jeg begynner å bli hes, jeg, sier Malin Mosskull (13).

Sammen med koret Drammen Soul Children skal hun synge med Donkeyboy på Sommerbris-festivalen på Holmennokken i ettermiddag. I tillegg er kusinene hennes, Rakel (15) og Eline Mosskull (13) fra Hønefoss, med som forsterkninger i koret. I går varmet de opp med å synge for titusenvis av ungdommer under VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo, som har hatt opp til 100.000 tilskuere.

 

Litt nervøse

Drammen Soul Children er tilknyttet Norkirken i Drammen og korer på Donkeyboy-låten «Crazy Something Normal», som etter ni uker på VG-lista nå innehar en 14. plass.

Dagsavisen Fremtiden møtte Eline, Rakel og Malin i går ettermiddag, noe timer før VG-listeshowet i Oslo. Da begynte nervene så smått å merkes, før opptredenen foran hylende ungdommer på Rådhusplassen.

- Det kribler når jeg tenker på det, sier Eline.

- Jeg fikk akkurat høre at VG-listeshowet er Skandinavias største konsert. Det visste jeg ikke, så da ble jeg litt mer nervøs. Men vi er en del av et kor, så det går nok bra, sier Rakel.

I tillegg til gårsdagens og ettermiddagens konserter, har Malin tidligere opptrådt med Donkeyboy på TV-programmet Senkveld, og alle tre har møtt dem på lydprøve. Jentene har godt inntrykk av drammensgutta.

- De virker veldig snille, sier Malin.

 

Bussøving

Malin synger i Drammen Soul Children til vanlig, mens Eline og Rakel synger i et annet kor hjemme i Hønefoss.

- Men hvis dere synger i et annet kor, har dere fått øvd noe på sangen, da?

- Vi har øvd hjemme og på bussen til lydprøven, sier Rakel.

Selv om det blir stort å synge på Sommerbris, må de tre jentene innrømme at VG-listeshowet er hakket større.

- Men vi gleder oss veldig til å opptre i Drammen, sier Malin som synger på hjemmebane i ettermiddag.

Som oppvarming til syngingen skal jentene spise godteri og drikke brus for å få et høyt energinivå.

Før konserten i Oslo fikk jentene beskjed om at de ikke måtte være klengete på de andre artistene.

- Men vi vil jo gjerne møte dem, da, sier Eline.

 

Første gang

Sommerbris-festivalen arrangeres for første gang i år. I tillegg til Donkeyboy, spiller blant andre Madcon og Gabrielle også utover kvelden i dag. Festivalen har et samlet budsjett på godt over 3 millioner kroner, og må således selge nærmere 5.000 billetter for ikke å gå i underskudd.

I morgen arrangerer Drammenselvas Venner sitt populære St. Hans-arrangement på Holmennokken. Der er det gratis inngang.

endre.stangeby@dagsavisen.no