Annonse
Alle de ni deltakerne på DNT-turen «Til Topps» kom seg opp til det høyeste punktet i Norge forrige helg.

– Det var den beste stunden i hele mitt liv

– Det var så vakkert at det var den beste stunden i hele mitt liv, sier Nana Taraore – én av ni flyktninger, asylsøkere og innvandrere fra Drammen som forrige helg slet seg til topps på Galdhøpiggen.

Annonse
Lokale nyheter

Turen til Norges høyeste fjell ble arrangert av Drammen og Omegn Turistforening.

– Det var veldig vanskelig. Halvveis, så hadde jeg nesten gitt opp, men til slutt klarte vi det, sier Nana Taraore, som opprinnelig kommer fra Guinea.

Taraore har bodd i Norge siden 2012, men dette var første fjelltur, og den storslåtte norske fjellheimen gjorde et meget sterkt inntrykk.

– Det var en kjempegod opplevelse. Det var så vakkert at det var den beste stunden i hele mitt liv på toppen av Galdhøpiggen, forteller hun.

Alle deltakerne kom opp på Norges tak.

Integrering

«Til Topps» er et arrangement i regi av DNT, Røde Kors og IMDI. Turlederne kom fra DNT i Drammen.

– I utgangspunktet er tankegangen bak at dette har med integrering å gjøre, om hvordan man treffer den norske folkesjelen, sier turleder Espen Opaker Moreite til Dagsavisen Fremtiden.

Helsefordeler

Moreite påpeker også de helsemessige og sosiale fordelene.

– Det er veldig bra helsemessig. Mange sitter mye stille inne og ser på TV og surfer på internett og kjeder seg. På sånne turer møter de folk med like interesser og utvider eget kontaktnett, sier han.

Gruppen tok ruten til topps fra Juvasshytta, som inkluderer forsering av en isbre underveis.

– Jeg er utrolig stolt over deltakerne og så glad for at alt klaffet, både værmessig og arrangementsmessig – for en utrolig opplevelse for både oss som var turledere og de som var deltakere, sier den storfornøyde turlederen.

Annonse