Nyheter

«Giffarna» i siget – jakter opprykk fra 6. divisjon

– Vi har fortsatt mye å gå på, advarer Gresvik IF-trener Mads Vallestrand etter den ubeseirede sesongstarten.

– Det har vært litt rotete. Selv om jeg er veldig fornøyd med full pott så langt, har ikke prestasjonene alltid vært like gode, oppsummerer hovedtreneren som kom til Gresvik fra Greåker før årets sesong.

Storseier i prestisjeduell

Sist mandag fikk han se laget sitt feie erkerivalen Trosvik av banen med 7-1-seier, en kamp han mener var årsbeste hittil.

– Da fikk vi opp flyten, og hadde bedre uttelling på sjansene våre. Hvis vi klarer å holde det nivået ser det lovende ut, men samtidig er vi ikke bedre enn at vi kan tape mot alle i avdelingen når det butter. Vi har fortsatt mye å gå på, konstaterer Vallestrand.

– Nå begynner det å bli en stund siden vi møtte Trosvik sist, de har ligget et par hestehoder foran de siste årene, så det var nok viktig for gutta på laget å få vist seg fram i den kampen, legger han til om prestisjen i lokaloppgjøret.

Les også: Lille Nylende drømmer om en ny Tarik (+)

Tøffere konkurranse

Ved siden av at han selv er ny av året, har Gresvik også fått inn nye ansikter på spillersiden. Treneren tror også det har hatt en positiv innvirkning.

– Det er alltid bra med litt friskt blod. Tidligere har man hatt en god førsteellever, men så har det kanskje blitt litt tynt utover det. Nå har vi større konkurranse om plassene, og det hever alle, mener han.

– Vi har hatt en bedre oppkjøring, med flere folk på trening, som igjen har gitt økt tenningsnivå. Så har vi vært litt uheldige med skader i innledningen, men vi skal ikke klage for mye på det, for det har alle lag, fortsetter Vallestrand.

Les også: René Hansen blir ny hovedtrener i Stjernen (+)

– Gror godt

Han mener opprykk er et naturlig mål for klubben i år.

– Når man spiller i 6. divisjon, føler jeg man må være litt breiale og si man skal opp. Det er nok tre-fire lag som kommer til å slåss i toppen, med oss som ett av dem.

Nøkkelen blir å fortsette og plukke trepoengere jevnt og trutt, sier Vallestrand, og nevner Fredrikshald og SFK 2 blant de andre opprykkskandidatene.

Og på sikt mener han «Giffarna» bør ha som ambisjon å etablere seg på et høyere nivå.

– Absolutt. Gresvik har et stort nedslagsfelt, og det jobbes bra og gror godt i ungdomsavdelingen. Hvis vi klarer å holde på dem som er på vei opp, bør vi fint kunne ha et lag i 4. divisjon. Men vi må ikke forhaste oss, for da ramler vi bare ned igjen. Går det ikke i år, får vi prøve igjen neste år, avslutter Vallestrand.

Les også: FFK satser på tidenes første jentelag

Mer fra Dagsavisen