Sport

Trulsen fikk sin A-lags debut

(FFK – Lyn 1-1) På stillingen 1-1 og med 23 minutter igjen å spille fikk Michael Trulsen (18) sin etterlengtede A-lags debut for FFK.

- Klart det ga mersmak. Jeg håper på flere sjanser etter hvert. Jeg ble i allefall ikke skremt, sa unge Trulsen etter at debuten var unnagjort.

Mange har ventet på at Trulsen skulle få sjansen. I går fikk de ønsket oppfylt. Trulsen søkte stadig å komme i posisjon foran mål, men i løpet av de drøye 20 minuttene han fikk på banen kom han aldri til den store sjansen.

Det gikk litt fortere og var litt tøffere enn jeg er vant med, men ikke verre enn at jeg syntes jeg hang brukbart med. Skulle jo gjerne hatt litt mer enn 20 minutter, men det var i alle fall en begynnelse.

Nå gjelder det bare å stå på videre, både på treingene og i kampene for brekruttlaget6, så er jeg sikker på at jeg får flere sjanser. Det er klart er målet mitt på sikt er å spill meg inn på laget, sier Michael Trulsen til Demokraten.

Kampen ble jo en ganske jevnspilt affære. Så 1-1 var vel sånn sett et greit resultat, selv om det nok var vi som hadde de fleste og største sjansen, legger han til.

Burde scoret flere

Det har Trulsen rett i. For selv om vidunderbarnet Odion Ighalo sendte Lyn i føringen da kvarteret ble passert svarte FFK kjapt. Fem minutter senere scoret nemlig Patrik Gerrbrand ette av sine sjeldne mål. Et velplassert skudd utenfor Eddie Gustavssons rekkevidde.

I siste halvdel av den første omgangen skapte FFK flere gode muligheter. Både Tarik Elyounoussi og Gardar Johansson hadde kvalifiserte sjanser som burde sent FFK i ledelsen. Men Eddie Gustavssom viste ved et par anledninger at han for øyeblikket kanskje er Tippeligaens beste keeper.

Begge lagene jaget et seiersmål utover i 2. omgnagen. For FFK ble det mye nesten. Det manglet litt da de nærmet seg Lyns sekstenmeter. Lyn hadde også sine muligheter. Den største kom i sluttminuttet. En gedigen mulighet som kunne gitt Lyn seieren.

Manglet litt

- Vi manglet litt både på tempo og intensitet, sier FFK-trener Anders Grönhagen.

- Vi har kjørt ganske hardt på treningene de siste dagene og jeg så at det satt i beina på de fleste av spillerne. Nå skal vi slippe litt opp fram mot kampen mot Vålerenga neste mandag. Der har vi jo også en utfordring på midtbanen i og med at både Barsom og Gashi er ute med karantene på grunn av kort. Vi får se hvordan vi løser det.

- Hva med Raymond Kvisvik? Han var verken på banen eller på benken i gårsdagens kamp.

- Raymond har slitt litt med magetrøbbel og meldt forfall i dag. Så får vi se hvordan situasjonen er for Raymond når vi skal plukke ut troppen mot Vålerenga.

- Vi fikk i alle fall en veldig fin gjennomkjøring mot Lyn. Ingen av lagene ville tape kampen – og selv om spillerne var stinne av trenig la de ned en god arbeidsinnsats.

Det var forøvrig Tommy Runar som voktet målet for FFK i kampen mot Lyn. Lasse Staw sliter forsatt med kneet og for Erik Bråthens del er situasjonen uavklart rundt bruddskaden.

- Det var godt å se at Tommy gjorde jobben sin som han skulle. Han gjorde et solid inntrykk. Hva det blir til med Lasse får vi se de nærmeste dagene, men han kunne ikke spilt slik kneet hans er i dag. Vi håper på det beste, avslutter Anders Grönhagen.

Mer fra Dagsavisen