Sport

Øby Olsen gjenforenes med bestevenninnen i Halden HK

Thea Øby Olsen (21) har skiftet beite til Halden og eliteseriespill. Det tror hun kommer til å bli en råbra kombinasjon.

I en sesong noe sporlert av skader og ikke så mye spilletid som hun selv hadde ønsket, har Thea Øby Olsen vært jaktet på av Halden HK. For kort tid siden ble hun klar.

Høyest mulig nivå

Men kanskje det beste av alt er at hun nå gjenforenes med tidligere FBK-profil Anette Helene Hansen fikk samme rute som Thea Øby Olsen.

— Jeg gleder meg masse til å spille med henne igjen, og Anette (Helene Hansen) er en viktig spiller for Halden. Samtidig som hun er en god venninne av meg, skryter Øby Olsen av Hansen.

21-åringen gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer.

— Det er mange gode kanter i Halden og jeg får gjøre en god jobb sånn at veien til mest mulig spilletid blir kort. Jeg ser veldig frem til å prøve ut noe nytt nå, understreker hun.

Hennes personlige mål har heller aldri vært i tvil.

— Jeg ønsker å spille på høyest mulig nivå og vil utvikle meg. Det får jeg nå muligheten til her.

I dialog

Det har ikke vært en smertefri prossess rundt denne overgangen. Fra første henvendelse og til papirstykket var signert med blekk tok det noe tid.

— Det har tatt tid og jeg har gått rundt og ventet. Samtidig som jeg har vært på prøvetreninger med Halden, sier Øby Olsen som har signert for to år.

Har FBK prøvd å få deg til å bli i klubben?

— De har på en måte ikke noe de skulle ha sagt ettersom jeg ikke hadde kontrakt, men jeg var i dialog med FBK, ja.

Mer fra Dagsavisen