Sport

Halve feltet kolliderte i Klosterskogen Grand Prix

400 meter fra mål i Klosterskogen Grand Prix kolliderte to hester og rev med seg flere andre hester og kusker i lørdagens hovedløp på Klosterskogen travbane.

Kuskene Bjørn Goop, Bo Westergård og Lutfi Kolgjini ble alle slynget høy til værs før de stupte i banen med voldsom kraft. På en mirakuløs måte kunne det se ut som om ingen av kuskene fikk alvorlige skader.

Danskene Bo Westergård og Steen Juul startet kjedereaksjonen da de kolliderte midt på den siste langsiden. Det er ikke første gangen Westergård er innblandet i omdiskuterte situasjoner her til lands, men lørdag kunne det se ut som om hans landsmann, Steen Juul, må ta på seg mesteparten av skylden. Bak Classic Grand Cru dro han utover i banen og sjenerte Navy Seal slik at det ble en kollisjon.

Løpet ble stoppet og kjørt om igjen etter en halv time. Ironisk nok var det Classic Grand Cru og Steen Juul som vant løpet og 400.000 kroner.

– Lei meg

De tre hestene som alle var i bakken ble strøket til omløpet, og bare sju hester stilte til start. Steen Juul er en av Danmarks mestvinnende og beste kusker, og etter at Classic Grand Cru hadde vunnet omløpet, var det ingen glad danske som lot seg intervjue.

– Nei, selv om min hest vant løpet og gjorde en meget sterk prestasjon, er det helt andre ting jeg er opptatt av akkurat nå. Det er mulig at jeg har forårsaket denne ulykken, og i så fall er jeg veldig lei meg. Det kan ha vært slik at jeg dro min hest ut et halvt spor og sjenerte Navy Seal på den siste langsiden. I så fall har denne seieren en vond bismak, sa Steen Juul.

Farlig sport

Bjørn Goop, av mange ansett som verdens beste travkusk, fikk seg en voldsom luftetur før han landet med hodet først i bakken. På et tidspunkt var Goop mer enn tre meter til værs, og Bo Westergård opplevde omtrent det samme. I tillegg fikk Westrgård sin hest, Navy Seal, over seg.

– Dette var helt forferdelig. Dommerne vil se på sine bilder og se at min hest ble sjenert. Heldigvis ser det ut til at alle sammen har kommet fra det med helsa i behold, sa Westergård.

Lutfi Kolgjini takket sine raske reaksjoner for at han fremdeles var ganske hel og frisk etter kollisjonen.

– Ja, det må jeg gjøre. Min svenske kollega Jim Frick, var for noen uker siden utsatt for et forferdelig uhell, og ingen vet nøyaktig hvordan det kommer til å gå med ham. Jeg har raske instinkter og det reddet meg i dag. Dette forteller nok en gang at denne sporten ikke er helt ufarlig, sa Kolgjini. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen