Nyheter

Så mange har fått påvist korona-smitte i Fredrikstad

– Koronasituasjonen er en nasjonal dugnad, der vi alle må bidra for å begrense smitten, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold

Denne saken oppdateres forløpende med nye bekreftede smittetilfeller i Fredrikstad kommune.

Fredrikstad kommune opplyser i sin koronavirus-logg på egne nettsider at det er bekreftet to nye smittetilfeller i kommunen i løpet av det siste døgnet.

Per fredag 17. april har dermed totalt 79 personer hjemmehørende i Fredrikstad testet positivt for koronaviruset.

I Råde kommune er det per 17. april registrert to smittede personer. Også i Hvaler kommune er det bekreftet to smittetilfeller av covid-19, sist oppdatert 8. april.

Les også: Slik snakker du med barn som er bekymret

Fredrikstad kommune har følgende fem huskeregler for tida framover:

  • Vask hendene grundig og ofte med såpe og vann.

  • Hold over en meters avstand til andre når du er ute og to meter når du er inne.

  • Ha god hoste- og nysehygiene.

  • Respekter gjeldende regler for karantene og isolasjon.

  • Vær mer hjemme – Dette er ikke tiden for å samle seg i grupper, verken på fotballbanen eller i sosialt lag.

Informasjon

Personer som har spørsmål knyttet til mulig smitte, testing og karantene bes ringe legevakten i Fredrikstads eget korona-nummer, 69381108.

Legevakten har, som tidligere meldt, oppbemannet for å kunne gi råd til pasienter på telefon, og tilby prøvetaking for å avlaste fastleger. Øvrige henvendelser til legevakten skal gjøres via telefonnummer 116 117.

For mer generelle spørsmål rundt koronaviruset, henvises det til Folkehelseinstituttets nettsider, eller FHIs informasjonstelefon 815 55 015.

Les også: 3 gode tips mot brakkesjuke for deg som er hjemme med barn

Kriseledelse

Torsdag 12. mars, samme dag som regjeringen og helsemyndighetene kunngjorde en rekke strenge restriksjoner og tiltak som siden har blitt videreført, besluttet Fredrikstad kommune å sette kriseledelse.

– Ved å sette kriseledelse rigger vi oss for å kunne utøve tydelig og effektiv ledelse gjennom den ekstraordinære perioden som nå ligger foran oss. Kriseledelse innebærer at kommuneledelsen møtes oftere, supplert med ordfører og varaordfører, og at beredskapsleder og andre nøkkelfunksjoner, som kommuneoverleger og kommunikasjonsmedarbeidere, følger arbeidet tett og bistår fortløpende med koordinering og oppfølging, opplyste kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold i en pressemelding.

Samtidig manet både hun og ordfører Jon-Ivar Nygård kommunens innbyggere til å følge alle pålegg, og ta vare på hverandre i det som beskrives som en ekstraordinær situasjon for samfunnet vårt.

– Situasjonen kan beskrives som en massiv dugnad mot koronasmitte. Jeg oppfordrer innbyggerne i Fredrikstad til å følge helsemyndighetenes pålegg og råd, og på den måten bidra til å redusere smittespredningen av koronaviruset. Vi er i en svært krevende situasjon, som uroer og preger mange av oss. Samtidig er det viktig at vi beholder roen, og unngår hamstring av mat og dagligvarer. Nå blir det ekstra viktig at vi følger opp og bryr oss om hverandre, selv om vi skal være mindre fysisk sammen enn vanlig, sa Nygård i pressemeldingen.

Mer fra Dagsavisen