Rema 1000 i Råde stengt etter funn av muselort

TV 2: Rema 1000-butikken åpent mens mathyllene var fylt med avføring fra mus.

TV 2 skriver at Rema 1000 i Råde ble meldt til Mattilsynet flere ganger, uten at det ble bedre hygiene i butikken. Rema 1000 er nå stengt, men de opplyser både på plakat utenfor butikken og på sin Facebook-side at de er stengt på grunn av ombygging.

Det var i juni at programmet Matkontrollen på TV2 ble kontaktet av en seer som hadde funnet mengder med muselort i sin lokale Rema 1000-butikk.

Fikk bekymringsmelding

Matkontrollen undersøkte den aktuelle butikken i Råde i Østfold både før og etter sommeren, til sammen fire ganger. Under alle besøkene ble det funnet mengder med muselort i flere av hyllene, skriver nyhetsformidleren.

Rema 1000 stengte butikken først etter at de ble intervjuet av Matkontrollen.

Allerede i april fikk Mattilsynet en bekymringsmelding om Rema 1000 i Råde. En kunde hadde oppdaget at en hundepølse var spist av inne i butikken, og varsleren mistenkte at det var mus eller rotte som stod bak.

– Da vi kom på tilsyn, så vi at interne rutiner ikke følges, det er helt klart. Men vi ser ikke spor etter mus eller avføring etter mus der, sier avdelingssjef i Mattilsynet Østfold og Follo, Jorunn Aasgaard Grini til TV 2.

Mattilsynet sier videre at de ikke hadde grunnlag for å stenge butikken basert på det de kunne dokumentere på tilsyn. Likevel mener hun at butikken selv burde ha stengt på eget initiativ.

– De kunne på eget ansvar stengt og ryddet opp i problemet, sier Grini.

LES OGSÅ: