Wenche Foss å høre med «Våre små søsken»

Stemmen til Wenche Foss bli å høre på en ny versjon av sangen «Våre små søsken».

Den nygamle innspillingen slippes tirsdag, som er dagen da den folkekjære divaen ville fylt 100 år.

Der er Wenche Foss’ stemme er å høre sammen med trubaduren Tore Magnus Petterson, som også tonesatte diktet. Hun leser opp Inger Hagerups dikt kontrapunktisk med melodilinjen, i veksling med Tore Magnus Pettersons sang.

Hagerup ble bedt om å skrive en prolog til åpningen av Ragna Ringdals Dagsenter for psykisk utviklingshemmede i 1953. Resultatet ble i stedet diktet «Våre små søsken», som begynner med «Vi har en liten søster. Vi har en liten bror..».

Tommeliten

Samme år fikk Wenche Foss sønnen Tommeliten, som hadde Downs syndrom, og fremførte ofte Hagerups dikt i sitt virke i årene som fulgte. Tore Magnus Petterson var lærerstudent, og i 1970 engasjert til å synge på et arrangement. Wenche Foss hadde opplesning, og diktet slo an en streng hos ham.

– Hun leste «våre små søsken», og jeg fikk mitt livs største inspirasjon, heter det fra Petterson, som tonesatte diktet, og vant NRKs talentkonkurranse «Talent ’71» året etter med «Våre små søsken». Sangen er fremdeles å høre i radioens ønskeprogrammer, og er gjengitt i over 30 ulike sangsamlinger.

Innspillingen av Wenche Foss’ stemme ble ifølge pressemeldingen gjort i 2003, etter at Tore Magnus Petterson og Wenche Foss hadde møttes igjen på 50-årsjubileet til Ragna Ringdal Dagsenter – og han fremførte «Våre små søsken».