Nyheter

Vraket p-avtale med Samuelsen

Han ville tilby Hvaler kommune en mer profesjonell og aktiv parkeringsforvaltning, Fredrikstads p-sjef Frode Samuelsen. Dét takket øykommunen nei til.

– Jeg vet egentlig ikke hvorfor Hvaler kommune ikke ønsket et parkeringssamarbeid med oss, utover at de ønsket å fortsette sin egen virksomhet. Slik svarer Samuelsen når Demokraten spør om hvordan det gikk med p-forvaltningen på Hvaler i sommer og hvor mange bøtleggings-kroner son kom inn,

«Driver som et ordenspoliti»

Sist vinter uttalte Samuelsen dette til avisa:

«- Jeg kan bekrefte at vi har hatt noen arbeidsmøter med Hvaler kommune- ja. Slik det ser ut nå skal vi være ferdig rustet og klar til 1. mars.»

Han fikk full støtte av Hvaler-rådmann Dag Willien Eriksen som uttalte følgende i samme nyhetsreportasje:

– Sommerstid har vi et par-tre skolerte medarbeidere fra teknisk etat som tar på seg jobben som parkeringsbetjenter. Det betyr at disse får mindre tid til å løse sine ordinære arbeidsoppgaver. For oss tror jeg derfor dette samarbeidet blir en vinn-vinn-situasjon, poengterte Eriksen.

Underveis gikk partene hver til sitt. Nå sier rådmann Eriksen dette til avisa:

– Vi har laget avtaler med noen av våre ansatte i kommunalteknisk avdeling som i utgangspunktet har andre arbeidsoppgaver, men som likevel kan frigjøres til å drive kommunens parkering sommerstid. Mens vi har relativt få kommunale p-plasser er situasjonen annerledes i Fredrikstad kommune hvor man driver langt større og bredere. De driver jo dessuten som en form for et ordenspoliti, påpeker rådmannen som likevel understreker:

– Men dette betyr ikke at døra for et samarbeid med Fredrikstad er lukket for godt. Absolutt ikke.

– Vil klare oss selv

I november 2017 uttalte ordføreren på Hvaler, Eivind Normann Borge (Frp) dette til Demokraten:

– Jeg har hørt og lest om at det har vært en del misnøye blant folk omkring det strenge parkeringsregimet i Fredrikstad. Noe slikt ønsker vi oss ikke på Hvaler! Derfor må vi som er politikere på Hvaler sørge for å vedta en p-politikk som er både folkelig og rettferdig når denne saken snart kommer til behandling. Det er menneskene vi har rundt oss som utgjør kommunen, poengterte ordføreren.

Nå sier han dette om skrinleggingen:

– Det kom en del politiske innspill på denne saken som i hovedsak gikk på at vi burde klare oss selv. Vi har også arbeidsplasser som skal ivaretas og fylles med oppgaver. Derfor kommer vi til å drive parkeringen selv også i framtida, sier ordføreren.

– Betyr dette at Hvaler vil drive sin egen P-forvaltning i flere år framover?

– Ja, det gjør det, opplyser ordfører Eivind Normann Borge.

Mer fra Dagsavisen