Halden

Skryter av tungtransport-sjåførene

Statens vegvesen har denne uka kjørt storkontroll av tungtransportkjøretøy ved grensen. Vegvesenet gir skryt til bransjen etter en uke med kontroll av dekk, kjetting og bremser.

– Vi er positivt overrasket over kontrollresultatene, sier Geir Thomas Finstad, som er fagleder for utekontroll i Hedmark og hans kollega Øyvind Grotterød i Østfold i Statens vegvesen til bransjebladet Anlegg & Transport.

Kontrollstasjonene på Svinesund, Ørje, Magnor og Østby har til sammen kontrollert 1.389 tunge kjøretøy siden forrige søndag.

Langt flere har blitt sjekket idet de har passert over vekta på kontrollplassen langs grensen mellom Norge og Sverige.

- Det at de aller fleste av de vi hadde innom kontrollplassene våre hadde orden på dekk og kjetting, forteller meg at vi har gjort noe riktig, forteller faglederne.

Gjennom flere år har man overfor utenlandske transportører jobbet med å gi informasjon om norske regler, og det er slått hardt ned på de som uten å være godt nok skodd, har tatt seg inn over grensen.

Et kjøreforbud, med tilhørende stopp av varetransport og påtvunget kjøp av dekk eller kjetting har gitt virkning.

Tre førerkortbeslag

Hovedfokuset for kontrollene var dekkutrustning og bremser.

99 av de 1.389 som er blitt kontrollert, fikk gebyr for dekk.

182 fikk kjøreforbud av forskjellige forhold. Det ble gjort 33 anmeldelser til politiet. De fleste behandlet av politiet på stedet , og har resultert i et såkalt forenklet forelegg.

Det var tre førere som fikk førerkortet beslaglagt av politiet.

Mer fra Dagsavisen