Sarpsborg

Sju dømt for bortføring og mishandling av 14-åring i Sarpsborg

Seks av de unge mennene var allerede domfelt for å ha kidnappet og grovt mishandlet en 14-åring i Sarpsborg for to år siden. Nå er også den sjuende dømt.

Den da 14 år gamle gutten ble bortført på parkeringsplassen ved en Coop butikk i Alvim, før han ble kjørt opp til Kalnesskogen og grovt mishandlet i juli 2020.

14-åringen ble påført slag og spark, samt truet med pistol og kniv. I tillegg til vold og trusler ble han også tvunget til å kysse skoene til en eller flere av gjerningsmennene.

Gutten endte med perforert trommehinne, brist i ribbein og PTSD med behov for traumebehandling. Ifølge retten var det rene tilfeldigheter som gjorde at 14-åringen ikke ble enda mer skadd.

Dømt til samfunnsstraff

Seks av de sju ble domfelt høsten 2021, fem av dem til lange fengselsstraffer på mer enn ett år. Sistemann er ikke blitt domfelt før nå, til tross for at politiet har kjent identiteten hans siden 2020, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Den lange saksbehandlingstiden, og at den dømte kun var 16 år på gjerningstidspunktet, er grunnen til at den nå 18 år gamle mannen slipper fengsel.

Han ble i Søndre Østfold tingrett dømt til 178 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 10 måneder, og må betale 17. 143 kroner i erstatning til fornærmede.

Sa han var uskyldig

18-åringen er tidligere ustraffet, og har hele veien hevdet sin uskyld. Den forklaringen festet derimot ikke retten lit til.

– Retten har funnet bevist hevet utover enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte var kjent med formålet med kjøreturen til Kalnesskogen, heter det i dommen.

De slo også fast at mannen selv var med på å slå, sparke og tråkke på den bortførte 14-åringen.

(©NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: