Sarpsborg

Tveita stoppet Vålerenga med et ordentlig kremmerhus

Fra lite spilletid i fjor til en tidlig drømmeskåring i år: Fotballivet leker for Sarpsborg 08s Jon-Helge Tveita.

Hvem: Jon-Helge Tveita (25).

Hva: Sarpsborg 08-spiller.

Aktuell: Var sterkt delaktig i mandagens seier mot Vålerenga, ikke minst med sin 2–0-scoring – en perle av et skudd fra rundt 20 meters hold.

Hvordan føltes det å se ballen suse inn i krysset?

– Det var sinnssykt deilig. Jeg vant ballen på midtbanen, og så ingen alternativer. Da bestemte jeg meg for å sette fart, og da jeg nærmet meg mål så jeg fortsatt ingen pasningsmuligheter. Da var det bare å skyte, og det hører til sjeldenhetene at jeg får så godt treff. Vanvittig gøy å score et slikt mål når jeg først fikk sjansen fra start.

Ja, for du var ikke akkurat bortskjemt med spilletid i fjorårssesongen. Håper du at prestasjonen mot Vålerenga skal føre deg nærmere førsteelleveren?

– Jeg gjør selvfølgelig det. I fjor hadde jeg en grei start på sesongen, og fikk spille en del. Så ble jeg skada på sommeren, og Amin (Askar, journ.anm.) kom inn og leverte. Det gjorde resten av laget også, og da var det vanskelig å spille seg inn igjen. Nå føler jeg at jeg har hatt en god oppkjøring, og levert bra på både treninger og i treningskamper. Men verken Amin eller Anders Østli har spilt seg ut av kampen om høyrebackplassen, og vi har et luksusproblem i Sarpsborg med stor konkurranse om plassene.

Er det først og fremst backplassen du sikter deg inn på?

– Det er ikke så viktig hvor på banen jeg spiller. Tidligere har jeg vært mest kant, men jeg trives stadig bedre på backen også. Uansett håper jeg å kunne bidra offensivt, med både mål og målgivende pasninger.

Dere har fått en god start på sesongen i år også, med sju poeng av ni mulige. Hvordan ser du på fortsettelsen?

– Vi hadde en god forsesong, og det vises i sesongstarten at vi har gjort mye riktig i vinter. Jeg håper selvsagt at vi kan gjøre det minst like bra som i fjor, men vi er bare så vidt i gang, og det er lenge igjen. Vi må bare fortsette å trene hardt og ta kamp for kamp, så tror jeg det kan gå veldig bra til slutt.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg synes Zlatan-boka var veldig gøy å lese.

Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg trives godt sammen med kompiser på løkka. Da kan jeg koble av litt fra alvoret, og bare ha det gøy med fotballen.

Hvem var din barndomshelt?

– Det var vel gjerne Ole Gunnar Solskjær. United var favorittlaget i oppveksten, og han var en av dem jeg så mest opp til.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg er litt for snill, for det er ikke alltid like bra på fotballbanen. Jeg skulle gjerne vært litt tøffere og frekkere.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Min guilty pleasure er smågodt.

Er det noe du angrer på?

– Ikke noe spesielt. Jeg mener man må stå for det man har gjort.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Hehe … Det er vanskelig å si, men det må vel kanskje bli MacGyver. Jeg har ikke behov for å bli stående i en heis, og da hadde vi i alle fall kommet oss fort ut igjen.

Mer fra Dagsavisen