Nyheter

Samstemte om Evja-åpning

Å etablere et elveløp på Holmen kan bli mer enn realitet enn et luftslott. Både folket og de folkevalgte hilser det spektakulære tiltaket velkommen.

-Mitt inntrykk er at det er bred politisk enighet rundt denne saken, uttalte kommunens prosjektleder Hallvard Romundset til Demokraten etter torsdagens formannskapsmøte - hvor de folkevalgte ble fóret med siste nytt om reguleringsplanarbeidet. Frps gruppeleder Bjørnar Laabak bekrefter Romundsets utsagn:

-Åpnes likevel
-For å si det slik; jeg har ikke hørt en eneste kollega i det politiske miljøet ytre seg negativt om disse planene. Jeg tror dette er et løft for Holmen alle stiller seg bak. Vi vet at prosjektet er kostnadskrevende

- ja. Men slik vi har fått presentert saken så vil vi uansett få store utgifter med utskiftingen av vann og avløpsrørene i området. Dette er et arbeide som må gjøres de nærmeste åra, poengterer Laabak.

June Haugen Welo, leder av Holmen Vel, legger imidlertid ikke skjul på at det finnes beboere som er skeptiske til transformasjonen. Som innebærer at Holmegata fra Oslogata-krysset og ned til Vesterelva forvandles til en liten kanal:

-Dette er en plan som rammer ulikt.
Noen hus må rives, mens andre mister deler av sine eiendommer. Men planen har likevel en bred generell oppslutning. Dette kom fram både i det åpne møtet i regi av kommunen og på Holmen Vels årsmøte, understreker Haugen Welo.

Slutt på trafikk og oversvømmelser

Hovedgrunnen for planens overveiende positive mottakelse er ifølge velforeningens styre to forhold; gjennomgangstrafikken blir kraftig redusert og overvannsproblematikken blir eliminert.

-Planen er spennende, helt klart. Men; det knytter seg et stort løpende vedlikeholdsarbeide til et slik anlegg. Det forutsetter vi kommunen tar høyde for, poengterer June Haugen Welo.

Mer fra Dagsavisen