Nyheter

På Kirkøys høyeste punkt

Søndag åpnet Botneveten turmål. Hele 60 besøkende ble med på den offisielle åpningen.

Prosjektleder Liv Marit Hansen og daglig leder i Oslofjorden friluftsråd (OF) Rune Svensson var strålende fornøyd.

– Vi må innrømme at vi var litt usikre på hvor mange som ville komme på grunn av været. Men det har virkelig vært en hyggelig dag med mange blide mennesker som setter stor pris på det nye turmålet, fortalte de to. De ønsker også å takke grunneieren ved siden av det nye turmålet Birger Fjellholt.

– Birger har lagt forholdene til rette for oss, og vært veldig samarbeidsvillig, fortalte prosjektleder Hansen takknemlig.

Tre utsiktstavler

På toppen finnes det tre utsiktstavler med en del avstand mellom seg. Det er flere stier som leder opp til Botneveten. Fra den nye parkeringsplassen Hyttekasbakken 25, Botne, er det tilrettelagt en blåmerket sti. Nede ved parkeringsplassen er det satt opp kart som viser stien og rundsløyfen.

Det er omtrent to kilometer frem og tilbake til turmålet, og bakken er i et ulent terreng. På toppen ligger det en turbok i en «skattekiste», hvor en kan skrive opp navnet sitt når en har nådd toppen.

Hansen og Svensson har flere planer for området.

– Vi er ikke ferdig. Det er en del flere ting vi ønsker å få på plass. Blant annet satser vi å få på plass flere informasjonstavler. Vi håper også å få plass noen aktiviteter for barna og de unge i området. De understreker at de er på jakt etter innspill på andre måter de kan videreutvikle området.

– Folk er hjertelig velkommen til å kontakte oss dersom de har forslag eller innspill på måter vi kan videreutvikle området på.

Historiske tilbakeblikk

Jorunn, Anne og Arild var tre av de besøkende på søndagen, og var veldig fornøyd med det nye turmålet.

– Det har virkelig blitt veldig flott. Utsikten er utrolig vakker. Vi kommer til å benytte oss av dette området i tiden fremover, fortalte de samstemt. De var også veldig fornøyde med selve arrangementet på søndagen. Arild synes det var spesielt interessant og høre om de Parmers historiske tilbakeblikk.

– Det var veldig interessant å høre om områdets historie, og blant annet gruvedriften som har pågått i området.

Åpningen av utsiktspunktet og turmålet Botneveten på Kirkøy ble arrangert gjennom et samarbeid mellom Oslofjordens Friluftsråd og Hvaler kommune.

På toppen av Botneveten på Kirkøys høyeste punkt på 70 moh ventet styremedlem i Oslofjordens Friluftsråd Paul Henriksen som foretok den offisielle åpningen av turmålet. Henriksen var veldig fornøyd med åpningen av turmålet.

Etter den offisielle åpningen fortalte Petter Parmer om feltspatutvinningen som tidligere har foregått i området.

Mer fra Dagsavisen