Nyheter

Ordføreren ga Krohn et pusterom

Finn Krohn skal inntil videre slippe å bli avkrevd 1,4 millioner kroner for ytterligere rettinger av den mye omtalte brygga på Saltnes.

Dét er konklusjonen etter at Krohn tirsdag møtte ordføreren i Råde, René Rafshol (H) til samtale om den årelange konflikten.

Tilbake til politikernes bord

– Jeg lyttet med interesse til hva Finn Krohn hadde å fortelle meg. Jeg kjenner jo denne saken kun fra utsiden. Så foreslo jeg for ham at vi stiller dispensasjonssaken i bero inntil Teknisk utvalg får behandlet saken påny, opplyser Rafshol til Demokraten.

Ordførerens beslutning innebærer at Råde kommune utsetter - eller dropper dersom Teknisk utvalg-politikerne vil - å rekvirere Multiconsult til Saltnes for å rette Krohns brygge på hans regning tilbake til utseendet den hadde før Krohn satte i gang sitt vedlikeholdsarbeide i 2003.

Lovlig oppsatt brygge

– Mitt hovedanliggende er hva som skal til for at kommunen godtar bryggereparasjonen som den er nå. Dette er en gammel, lovlig oppsatt brygge som jeg bestemt mener vi har tilbakeført til et resultat slik vi er bedt om.

Bryggeeieren har regnet ut at saken har kostet ham drøyt tre millioner kroner så langt.

Men også Råde kommune har brukt formidable summer på konflikten som har pågått i 15 år. Ordfører René Rafshol kan imidlertid ikke tallfeste kostnadene på advokat-bruk, utgifter til saksbehandling osv. utover å si at det dreier seg om «mye penger.»

Mer fra Dagsavisen