Halden

– Som en Oscar for meg

Sanne Caroline Kvitnes (21)

En av fem nominerte til Østfoldtalentet, som kåres 18. januar. Driver med teater og musikkteater. Fra Halden.

Du er nominert som en av fem til Østfoldtalentet, og kan med det vinne 50.000 kroner. Hvordan føles det?

– Jeg må innrømme at det en stor ære. Jeg føler meg rett og slett beæret. Selv om det ikke er en kjempepris, er det nesten som en Oscar-nominasjon for meg. Det forteller meg at jeg er på vei i riktig retning. Det er noen som sier at jeg ikke er helt ute og surrer i det jeg driver med.

Hva er det med teater?

– For min del handler det om å kunne sette seg inn i ulike mennesketyper og karakterer. Å tolke andre mennesker enn deg selv er en gave. Det er så innmari morsomt og utfordrende. Jeg har holdt på med teater siden jeg var fem år, men noe av det morsomste jeg har gjort har vært i nyere tid. I høst studerte jeg nemlig Shakespeare ett semester på London Academy of Music and Dramatic Arts! Det var helt fantastisk.

Hva vil du bruke pengene til hvis du vinner?

– Da setter jeg de rett på sparekontoen for skolepenger. Jeg har søkt bachelor i skuespillerteknikk på flere teaterskoler i London og Skottland, der er det veldig gode skoler. Men det koster helt horribelt mye å gå der. Ett år koster rundt 170.000 kroner, mye fordi Norge ikke er med i EU. Jeg har allerede spart mye, men 50.000 hadde selvsagt hjulpet ekstremt på veien. Men det er bare 30 av rundt 4.000 søkere som kommer inn hvert år. Hehe. Men kommer jeg inn er jeg i det minste sikret en god framtid.

Du har vært med i en rekke oppsetninger på ulike Østfold-scener, men hva er den store drømmen? Hvilken scene hadde det vært mest spektakulært å stå på?

– Nå kommer nok et svar få forventer, og det er en rimelig hårete drøm. Men det er The Globe Theater i London, verdens ledende Shakespeare-teater. Da hadde jeg død lykkelig.

Du skal underholde på HaldenGallaen på lørdag. Hvordan blir det?

– Det blir hyggelig. Der er det litt mer avslappa, selv om det på en måte ikke er det. Det er et flott arrangement, men jeg kjenner mange folk og det gir en trygghet. Når man har bodd alene i London en høst uten nettverk, er det deilig å være i litt tryggere omgivelser.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg er en lesehest, men favorittbøkene er uten tvil Ringenes Herre. Jeg er massiv fan, og glad i fantasy. Hvis jeg kan velge to sier jeg også stykket All My Sons av Arthur Miller.

Hva gjør deg lykkelig?

– Hunden min. En Jack Russell Terrier som heter India.

Hvem var din barndomshelt?

– Broren min. Det er vanskelig å forklare hvorfor, men jeg så opp til ham i alt han gjorde.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg har en viss klump med konsentrasjonsproblemer. Om jeg skal sette meg ned med én idé får jeg 120 nye.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Jeg skeier ut hver dag ved å spise sjokolade. Livet er for kort til ikke å spise sjokolade hver eneste dag.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Pelsdyroppdrett. Det går jeg mot hvert eneste år.

Er det noe du angrer på?

– Nei.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Julie Andrews. Jeg har nok å spørre henne om. Hun har vært en av mine store helter innen teater og musikk, og har sikkert en del historier å komme med.

Mer fra Dagsavisen