Halden

26-årig kvinne tiltalt for vold mot politiet

En 26 år gammel kvinne med bostedsadresse Halden er tiltalt for flere tilfeller av vold og oppbevaring av narkotika.

En 26 år gammel kvinne med bostedsadresse Halden er av Statsadvoktane i Oslo tiltalt for flere tilfeller av vold og oppbevaring av narkotika.

Hun er tiltalt blant annet for etter Straffeloven (1902) § 127 første ledd, første straffalternativ for ved vold å ha søkt å formå en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate en tjenestehandling eller å hindre ham under en sådan.

Hendelsen  fant sted tirsdag 13. januar 2015 i Oslo, og ifølge tiltalen skal 26-åringen i forbindelse med en pågripelse ha sparket 26-åringen en kvinnlig politibetjent i venstre lår, samt forsøkte å spytte på henne.

Fredag 24. april 2015 er skal tiltalte ha slått en annen kvinne to ganger med flat hånd i Halden.

Flere tilfeller av narkotikaoppbevaring

26-åringen er videre tiltalt for ulovlig å ha oppbevart narkotika både i Oslo og ved flere anledninger i Halden.

Ifølge tiltalebeslutningen dreier det seg om oppbevaring av tilsammen 46 stk Rivotril og 12 stk Xanax i desember 2014, og i juni 2015 er hun tiltalt for å ha oppbevart 42 stk Xanaxtabletter.

Tiltalen lyder også på at 26-åringen i november 2015 ulovlig skal ha tilvirket, innført, utført, ervervet, oppbevart, sendt eller overdratt narkotika, og i følge tiltalebeslutningen oppbevarte hun 0,33 gram amfetamin, 0,15 gram heroin, 1,49 gram hasj og 5 stk Concerta tabletter 35 mg utstedt til en tredjeperson.

Tiltlen omfatter også besittelse av narkotika i form av 1 stk Sobril og 1 stk Rivotril.

Hun er ellers tiltalt for vindusknusing, å være i besittelse av bankkort tilhørende andre og et mindre tyveri på Apotek1 på Tistasenteret.

Saken skal gå i Halden tingrett.

Mer fra Dagsavisen