Fredrikstad

Snart strikkefestival

For tredje år på rad arrangeres Strikkefestivalen i Gamlebyen. Damene bak arrangementet forventer minst like gode besøkstall som i fjor og regner med opp mot 6000 besøkende i festivalhelgen 21-23. september.

Den tradisjonsrike formen for håndarbeid har en stigende stjerne, og selv om arrangøren regner med at brorparten av festivaldeltagerne er voksne damer kan også den yngre garden finne noe å glede seg over.

Variert tilbud

– På festivalen er det mulig å lære nye teknikker på et av de mange kursene som holdes, samtidig som man har det sosialt. Hvis man ønsker å shoppe er det både garn og mange flotte produkter å få kjøpt på markedsplassen, sier Marit Larsen, styreleder for festivalen.

– At festivalen holdes i Gamlebyen samtidig som tilbudet er veldig variert tror jeg bidrar til at så mange kommer langveis fra. Det holdes en del mindre strikkefestivaler hvert år, men omfanget til vårt arrangement gjør nok sitt til at strikkeklubber har meldt seg på fra Valdres, Trondheim, Kristiansand, osv.

Også yngre

– Vi merker at flere og flere yngre jenter blir interessert i strikking og føler vel at gjennomsnittsalderen har blitt lavere bare på den korte tiden vi har holdt på -I Danmark har strikking blitt ekstremt populært blant jenter mellom 18-30 år. Vi er ikke der enda i Norge, men også her til lands er strikking på fremmarsj.

– Alle barn og unge er velkommen til gratis håndarbeidsaktiviteter på lørdag og søndag. Det blir strikking, spikking, trykk, fletting og annet gøy.

Mer fra Dagsavisen