Fredrikstad

Tips til helga

Valentourettes hyller Joachim "Jokke" Nielsen på OMG, og i Gamlebyen blir det smak av høst og gresskar. I tillegg er det gode muligheter for å se metervis med film på kinoen, for lørdag er det Den store kinodagen. God helg!

Kvedarkvintetten på Trad Session

Fra den lille bygda Torpo i Hallingdal kommer de fem sangerne fra Kvedarkvinteten, og de beviser at alt står bra til med norsk folkesang. De har spilt på ulike musikkfestivaler i Norge, og i kveld kommer de til Fredrikstad.
Hvor: St. Croix-huset
Når: Fredag. Dørene åpner klokka 19

Moa Lignell

Forrige helg kom Oslo Ess på besøk, denne fredagen er det svenske Moa Lignell som kommer til Gamlebyen. Hun er ute på en akustisk soloturné. "Musikken er naken, vakker og innehar en nerve som får deg til å ønske å ta alle sangene og pakke deg inn i de som et trygt, tykt teppe", skriver arrangøren.
Hvor: Gamlebyen kulturhus
Når: Fredag klokka 20

Har du tips til hva vi bør ha med i helgeguiden? Send oss et tips på ostfold@dagsavisen.no

The Soul of Christmas

Nå er'e jul. Odd René Andersen har i kveld premiere på sitt shot "The soul of Christmas", som skal holde det gående på Båthuset helt fram til jul. Fredag er det utsolgt, men det er også forestilling lørdag denne helga.
Hvor: Båthuset
Når: Fredag (utsolgt) og lørdag klokka 21

Valentourettes

Bandet som hyller rockeartisten Joachim "Jokke" Nielsen kommer til OMG og Fredrikstad. Bandet er en samling av musikere fra Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes. Ikke overraskende blir det Jokke-låter på menyen.
Hvor: OMG
Når: Fredag klokka 21

Brewery Road

Fire Fredrikstad-menn som spiller partymusikk – det er den enkle beskrivelsen fra arrangøren. Egen musikk og covermusikk – norsk og engelsk.
Hvor: Café Magenta
Når: Fredag klokka 22

Den store kinodagen

Denne lørdagen er det gode muligheter for å se mye film for litt mindre penger. Det er nemlig klart for årets utgave av Den store kinodagen. Konseptet er enkelt: det er halv pris!
De ulike kinoene har en rekke arrangementer og filmer på tapetet.  
Hvor: Kinodagen arrangeres på alle kinoene i Østfold
Når: Kinoprogram gjennom hele dagen.

Gunns godbiter

Bibliotekar Gunn Ingvild Skramstad gir deg noen tips denne bokhøsten. Hva skal du lese og hva skal du gi bort til jul? Kanskje får du noen nyttige tips til forfattere og bøker du ikke visste om. Gunn gir deg sine favoritter, med tårer, latter og alvor.
Hvor: Fredrikstad bibliotek
Når: Lørdag klokka 13

Gravstøtte­konsert for Blacken

Det blir venners-venners fest i regi av Fredrikstad musikkverksted til minne om Jan «Blacken» Clausens musikk, ord og historier. Med på festen er Peep Cooper Band,
Günther Nielsen Band,
Viseguttene og The Beatles Project.
Hvor: St. Criox-huset
Når: Lørdag klokka 19

Gresskarfest med mat og musikk

Det blir en lørdag i gresskarets navn på Café Magenta i Gamlebyen. Først blir det matservering med innslag av gresskar både i suppa og marmeladen, før det senere på kvelden blir musikk. Daryl & The SoulXl spiller amerikansk soul og blues.
Hvor: Café Magenta
Når: Lørdag. Mat fra klokka 19 og musikk fra klokka 21

Lisleby musikkorps med Majken Christiansen

Lisleby musikkorps har trimmet ferdighetene på populærmusikk, og med seg har de Frank Brodal som dirigent og Majken Christiansen som vokalist.
Hvor: Blå Grotte
Når: Søndag. Dørene åpner klokka 17, konsertstart klokka 18.

SARPSBORG

Flere farger

En strek forestilling presentert av barn fra hele verden. Flere Farger er et multietnisk barne- og ungdomsprosjekt, og det er fjerde gang de har forestilling i Sarpsborg. "Et nært, musikalsk møte med unge menneskers historie om hvem de er og hvor de kommer fra, avdekket gjennom musikk og dans fra deres respektive land", skriver arrangøren.
Hvor: Sarpsborg scene
Når: Fredag klokka 18

Mozarts Requiem

Kammerkoret Schola Cantorum, solister og Det Norske Blåseensemble fremfører Mozarts udødelige Requiem.
Hvor: Sarpsborg kirke
Når: Fredag klokka 19

Tonic Breed, Scars og Meltdown

Det blir en kveld i metalmusikkens navn på Glenghuset. Tre lokale band står på scenen: Tonic Breed spiller heavy/thrash metal og har holdt det gående siden 2006. Scars kom til verden i 2013, først med Ole Olsen (Mecalimb), som senere fant tonen med Morten Skute (Witchhammer), Torben Svendsen (ex-Mecalimb) og Cato Rostad i 2014. Meltdown tar med seg tøff og melodiøs metall med trøkk og melodi.
Hvor: Glenghuset
Når: Fredag klokka 21

Siste helg med lego-festival

Over 200 kilo LEGO ligger klart på Inspiria, og det er fritt fram for både store og små å boltre seg skikkelig. Flere aktiviteter som passer for alle. Denne helga er det siste mulighet til å få med seg LEGO-festivalen.
Hvor: Inspiria
Når: Lørdag og søndag klokka 11–16

Bok og kaffe

Det er klart for den siste bokpraten på biblioteket i Sarpsborg denne lørdagen. De ansatte snakker om noen av sine favorittbøker og -filmer. Det servers kaffe og noe å bite i.
Hvor: Sarpsborg bibliotek
Når: Lørdag klokka 13

Janet Devlin

Halden på fredag, Sarpsborg på lørdag. Hun er kjent gjennom X-factor i Storbritannia, og er en singer-songwriter fra Nord-Irland. Med seg har hun Oda Gondrosen, kjent fra The Voice på TV 2, og Martin Skåksrud på gitar.
Hvor: Glenghuset
Når: Lørdag klokka 21

To rustne herrer - Hvis helsa holder

Ole Paus og Jonas Fjeld turnerer i anlednign sitt 20-årsjubileum som To rustne herrer. «Mye har skjedd siden 1996. Blant annet har vi fått mobiltelefoner, Internett og strømming av musikk. Men det hindrer ikke to av Norges ubestridte musikalske storheter fra å tørke støv av gamle sanger og gitarer. I tillegg er duoen allerede i gang med å skrive nye sanger sammen», skriver arrangøren. Som To rustne herrer har duoen gitt ut «To rustne herrer» (1996), «Damebesøk» (1998) og «Tolv rustne strenger« (2003). De to erfarne musikerne har garantert noe å komme med.
Hvor: Sarpsborg scene
Når: Søndag klokka 19

MOSS

Fredagsquiz på mikro'n

Lars og Thomas er quizmastere, og de er klare med 20 spørsmål hver. Musikken setter i gang etter moroa.
Hvor: Mikro'n
Når: Fredag, start klokka 20

Drittpappa

Hvordan skal en mann være? Hvorfor anskaffer seg man barn, og blir man sine egne foreldre til slutt? Det er bare noen av spørsmålene Christer Torjussen skal prøve å svare på i sitt show. Torjussen har fått flere utmerkelser, blant annet Komiprisen for beste stand up.
Hvor: Parkteatret
Når: Fredag klokka 20

Demenskafé

Bernhard Bugjerde spiller klassiske perler på flygel fra klokka 13, og det blir garantert hyggelig toner denne formiddagen på Allaktivitetshuset.
Hvor: Skarmyra Allaktivitetshus
Når: Lørdag klokka 12–16

Dusty Cowshit feirer 25 år

Det blir et heidundrende jubileumsshow på Park når gutta i Dusty Cowshit feirer seg selv.
Hvor: Parkteatret
Når: Lørdag klokka 20

A tribute to Leonard Cohen

Harald Hogaard synger sanger av Leonard Cohen i Drengestua på Røed gård.
Hvor: Røed gård
Når: Søndag klokka 14

Rødhette og ulven

Jula 2015 hadde Chat Noir premiere på klassikeren "Rødhette og Ulven". Nå skal forestillingen ut i landet, og søndag stopper familieforestillingen i Moss.
Hvor: Parkteatret
Når: Søndag klokka 15

Allehelgenskonsert

Moss kammerkor inviterer, tradisjonen tro, til konsert allehelgenssøndag. Det blir to konserter, og koret har med seg Barokkanerne, et orkester spesialisert på barokkmusikk.
Hvor: Moss kirke
Når: Søndag. En konsert klokka 16 og en klokka 19

HALDEN

Lyrikk- og jazzkveld

Det blir lyrikk og jazz på Fabian i kveld. Musikerne Bjørn Ramstad og Finn Eng, kjent fra bandet «Never Too Late», og lyrikeren Oddvar Rakeng står for underholdningen.
Hvor: Fabian
Når: Fredag klokka 19

Ole Martin Huser-Olsen

Ole Martin Huser-Olsen holder konserten «Innflytelsens anatomi», hvor det blir musikk av Britten, Bach, Villa-Lobos og Dowland.
Hvor: Herregårdskafeen
Når: Fredag klokka 19

Janet Devlin med Oda Gondrosen og Kim H. Jensen

Janet Devin ble kjent gjennom X-factor i Storbritannia i 2011, og denne kvelden kommer hun til Halden. Med seg har hun
Oda Gondrosen, kjent fra The Voice på TV 2 og haldenser Kim André Henskjold Jensen som synger coverlåter.
Hvor: Bryggerhuset syd
Når: Fredag klokka 20.30

Sweden + support: Hiawata!

«Sweden er lyden av Christian Spro og Fredrik Gretlands melodiøse, gitardrevne poplåter», skriver arrangøren. Med seg ar de Hiawata!, som har spilt på både Øya og By: Larm.
Hvor: Feelgood
Når: Fredag klokka 21

Marit Trønnes – Release­konsert

Marit Trønnes gir ut plata "Tida er inne", et album hun har jobbet med i lang tid. Nå er det klart for releasekonsert. Med seg har Trønnes et fullt femmannsband på Herregårdskafeen.
Hvor: Herregårdskafeen
Når: Lørdag klokka 20

Lars Winnerbäck – Utsolgt

Lars Winnerbäck er ute på akustisk turné, og stopper i Halden. Men konserten er utsolgt, melder arrangøren.
Hvor: Brygga Kultursal
Når: Lørdag klokka 21

Forfattermøte for barn med Kristin Søhoel og Trine Folmoe

Halden litteraturforening inviterer til forfattermøte på søndag.
Kristin Bielenberg Søhoel, dramatiker og barnebokforfatter, og Trine Folmoe, maler og tegner, kommer. begge er bosatt i Halden.
Hvor: Den gamle kommandant
Når: Søndag klokka 13

Mer fra Dagsavisen