Nyheter

Advokaten ville sabotere Nini Beach-åpningen

Nå kommer det nye avsløringer om at Mirmotahari ville sabotere åpningen av utestedet Nini Beach sommeren 2015.

Advokat Amir Mirmotahari (38) har den siste tiden vært i hardt vær etter VG-avsløringene som har kommet på rekke og rad.

Utestedet Nini Beach skulle være byens nye freshe og livlige nattklubb. Det ville han ikke ha noe av.

– Vi må gjøre en del for at vi skal ødelegge utestedet for dem, sier advokat Amir Mirmotahari til torpedo Raein Rueintan i lydopptaket som er publisert av VG. 

VG avslørte først hvordan Mirmotahari ba torpedoen om å kidnappe et voldtektsoffer. I nye lydopptak som er publisert forteller torpedoen at åpningskvelden til NiNi Beach nærmer seg. Forslaget er å ødelegge teknisk utstyr slik at åpningen skulle saboteres.

Utestedet Nini Beach skal, etter hva VG vet, ha brukt oppimot 300.000 kroner i forbindelse med åpningen. Advokatens forslag er å slå til mot selve åpningsfesten – utløse brannalarmen og starte sprinkelanlegget.

– Hvis du går inn på dassen, for eksempel, med en lighter: Phooow! Da går det, ikke sant.

– Det vil jo være tjukt av mennesker, de må slå av anlegget, de må tømme lokalet, ikke sant. Og da ødelegger vi jo åpningsfesten deres litte grann, sier Mirmotahari.

Misfornøyde kunder

– Og så neste helg, så må vi gjøre noe igjen, ikke sant. Vi må gjøre en del for at vi skal ødelegge utestedet for dem. Vi skal kjøre på … kjøre på … ehhh … stinkbomber, ikke sant.

Av lydopptaket med torpedoen kommer det frem at ofte gjentok at han ville angripe Nini Beach.

I følge advokaten selv var planen at torpedoen skulle utføre handlinger som kom til å utløse brannalarmer, fylle toaletter med tamponger og bruke røyk- og stinkbomber.

– Misfornøyde kunder, ikke sant, sier Mirmotahari på opptaket, publisert av VG.

Ifølge torpedoen var det penger som var motivet for de planlagte anslagene mot nattklubben. Advokat Mirmotahari er i dag eier av bygget hvor Nini Beachs største konkurrent, Ocean Club, holder til.

– Han sa hvis Nini Beach åpnet, så ville omsetningen hans gå ned. Omsetningen ville gå ned på Ocean Club, sier Rueintan til VG.

Mer fra Dagsavisen