Nyheter

Sykehuset Østfold innfører besøksforbud

Den nye smittebølgen har fått konsekvenser for Sykehuset Østfold, som nå innfører besøksforbud som et strakstiltak.

– Smittesituasjonen nå gjør at vi må beskytte pasienter og medarbeidere. Vi innfører derfor et generelt besøksforbud i sykehuset på Kalnes og i sykehuset i Moss fra og med fredag ettermiddag, sier fagdirektør Helge Stene-Johansen i en informasjonssak på sykehusets nettsider.

Smittet etter besøk

Det har ved flere anledninger de siste dagene kommet smitte inn i sykehuset etter besøk. Siden mars har 50 ansatte fått påvist koronasmitte, og fravær relatert til koronaviruset per onsdag talte 80 ansatte. Etter at en pasient på Kalnes nylig fikk påvist koronasmitte, ble ytterligere 26 sykehusansatte satt i karantene fredag morgen.

Pasienten var smittet etter å ha hatt besøk av en person som testet positivt etter besøket. Derfor har kriseledelsen i sykehuset besluttet å innføre besøksforbudet. Forbudet vil foreløpig vare ut november.

Les også: 46 nye smittede i Fredrikstad og Sarpsborg

Nødvendig

– Vi vet at dette er en påkjenning både for pasienter og pårørende. Men slik situasjonen er nå, med mer og mer smitte i samfunnet, er dette helt nødvendig, sier Johansen.

Besøksforbudet gjelder ikke barnefar/medmor på føde-barsel, og ledsager for pasienter med avklart behov for følge. Andre spesielle unntak gjøres kun etter forhåndsavtale med avdelingen hvor pasienten befinner seg. Avtalen må dokumenteres ved ankomst.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.