Nyheter

IB-elev Mia (18): – Jeg må innrømme at det kom noen gledestårer

Avgangselev ved IB-linja på Frederik II Videregående skole, Mia Sofie Bjørnholm (18), er glad for at International Baccalaureate-stiftelse snur om karaktersetting. Nå håper hun på studieplass neste høst.

Flere av elevene på videregående skoler som tilbyr International Baccalaureate (IB), gikk i vår ned i karakterer. Med bakgrunn i at eksamenene ble avlyst på grunn av koronapandemien, ble det benyttet et automatisk system til å fastsette karakterene. Historiske data fra tidligere elever ble brukt som grunnlag – noe elever og Datatilsynet reagerte kraftig på.

Håper på studier neste år

Mia Bjørnholm er glad for at karakterene blir endret og at hun slipper å ta eksamen. Neste år håper hun på studieplass ved Høgskolen i Innlandet.

– For min del skilte det fem poeng mellom tidligere karakterer og de jeg har fått nå. Når jeg fikk beskjeden må jeg innrømme at det kom noen gledestårer, smiler hun.

– Studiene har startet opp og jeg kommer ikke til å stresse for å komme inn i høst. Jeg har innfunnet meg med at det blir jobb i et år. Nå veksler jeg mellom en serveringsjobb i Gamlebyen og oppgaver på et hotell i Fredrikstad sentrum – i tillegg planlegger jeg å ta sertifikat. Jeg tror det blir veldig bra å være student som nittenåring. Hvis jeg ikke kommer på andre tanker, blir det å søke på studiet Organisasjon og ledelse også i 2021 – på Lillehammer.

Les også: – Vi har ikke sjans

###

Mia Sofie Bjørnholm tar et friår og satser på studier ved Høgskolen i Innlandet neste høst. Foto: Privat

Mer rettferdig

Lærer ved IB-linja på Frederik II videregåendeskole, Lise Ringstad, opplever nå at resultatene er langt mer rettferdige enn de var.

– Jeg er både overrasket og glad for at IB har snudd i denne saken, elevene er naturligvis også glade. Dette betyr mye for mange av dem. Flere som tidligere så for seg at de måtte ta opp eksamener kan nå slippe dette, og forhåpentligvis er det ikke for sent å få studieplass for dem som ønsket det, men ikke kom inn.

– Håpet er at universiteter og høyskoler kan komme dem i møte, selv om omgjøringen kom i seneste laget. Det at IB nå har valgt å gjøre denne endringen sier litt om det massive presset de har opplevd, avslutter Ringstad.

Les også: Dette er IB-linja

###

Lise Ringstad er lærer ved Frederik II videregående skole. Foto: Privat

Fakta: IB-linja

IB-linja (International baccalaureate) er et internasjonalt studietilbud ved Frederik II videregående skole i Fredrikstad. I tidligere Østfold fylke er det bare Frederik II som tilbyr programmet. I år er det 24 videregående skoler i Norge som har hatt tilbudet.

Skolene underviser i International Baccalaureate (IB) Diploma Programme. IB er en anerkjent 2-årig videregående utdanning som gir generell studiekompetanse, og med et oppnådd IB-diplom kan man komme inn på universiteter og høyskoler over hele verden. 

Undervisningsspråket er engelsk og pensum er identisk i alle land som tilbyr denne utdannelsen. Programmet regnes som faglig krevende, og på et høyt akademisk nivå.

Mer fra Dagsavisen