Nyheter

Politikernes nye, digitale hverdag

Torsdag ble det for aller første gang i Fredrikstad holdt formannskapsmøte via Skype. Gratis buss og parkering, og stopp i bompenger og eiendomsskatt var noe av det som ble diskutert.

Av: Arne Børresen

I formannskapet torsdag, som for første gang i historien ble gjennomført på Skype, presenterte Frps gruppeleder Anita J. Vik en liste over foreslåtte tiltak for å bøte på de økonomiske utfordringene de langt over 1000 permitterte arbeidstakerne og deres familier nå sliter med.

Les også: Fredrikstads første kvinnelige Ap-leder er død (+)

Avgiftsfritak

– Siden kollektivtrafikken bidrar til økt smittefare, mener vi det er bedre at folk bruker bilen. Da bør vi fjerne bompengene og la folk parkere gratis inntil korona-krisen er over. Gratis buss er også nødvendig siden det er mange som ikke kjører bil. Vi mener også at eiendomsskatten bør settes til kroner null for denne terminen. Dette bør også gjelde for aktørene i næringslivet som er direkte berørt av situasjonen vi nå står oppe i, påpekte Vik.

Så lenge korona-krisen varer, må innbyggerne få slippe å betale bompenger, parkeringsavgifter, eiendomsskatt og bussbilletter mener Frps gruppeleder Anita J. Vik. Foto: Arkiv

Frp-toppen mener også tiden er inne for å få opp sysselsettingen i en tid hvor permitteringene nå florerer:

– Vi mener kommunen må framskynde flest mulig av rehabiliteringsprosjektene som er budsjettert for neste år. Vi har mange barnehager, skoler og andre kommunale bygg på denne rehab-lista. Nå kan vi selv bidra til å forhindre mer ledighet, uttalte Vik og la til:

– Det er nesten ikke en bil å se ute lenger. Samfunnet er nesten helt dødt. Vi må foreta oss noe.

Les også: Dette er situasjonen på Sykehuset Østfold nå

Skal vurderes av rådmannen

Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) responderte med å presisere at tomme gater er et bevis på at folk i Fredrikstad følger myndighetenes oppfordring om å bidra med begrensning av smittefaren ved det hissige viruset.

– At det ikke er en bil å se ute i gatene er også meninga. Det er det vi ønsker, og det er slik nasjonale myndigheter vil ha det. Alle forslagene fra Frp har en kostnadsmessig side. Derfor kan ikke dette vedtas over bordet uten at kommunedirektøren har kommet med en vurdering, understreket Nygård.

Dermed skal forslagspakken fra Frp – som delvis fikk støtte av Sp og Rødt – tilbake til administrasjonen for nærmere utredning. Et tilbakespill kan komme i et eventuelt ekstraordinært formannskapsmøte 26. mars eller i det neste ordinære møtet 2. april.