Nyheter

Skal tilby gratis utlån av sports- og fritidsutstyr på Hvaler

Klassetur på fjellet eller en aktivitet du mangler utstyr til? Etter sommerferien kan Lions-lageret på Hvaler bli løsningen for deg.

I noen måneder har Lions Club Hvaler jobbet med opprettelsen av et lånelager for barn og unge opptil 18 år. Gratis lån av sports- og fritidsutstyr er ingen ny ide, men nytt på Hvaler, forteller initiativtager og prosjektleder Øystein Bergersen i klubben.

– Vi har nå innledet et samarbeid med flere lag og foreninger og ikke minst møtt stor velvilje fra Hvaler kommune. Går alt etter planen skal lånelageret være operativt etter sommerferien.

Gratis utlån til alle

Ideen er at det skal være enkelt for barn og unge som ønsker å prøve nye sports- eller fritidsaktiviteter. Eller hvis familieøkonomien er stram og mangel på utstyr stopper deltagelse.

– Hos oss vil alle være velkomne til å låne utstyr gratis, sier Bergersen.  – Vi kommer verken til å spørre om familieforhold eller økonomi. Men eksempelvis er det ikke alle som har fullt skiutstyr av oss som bor her på Hvaler, naturlig nok. Det kan fort bli en hindring hvis 10.klasse skal på fjelltur og utstyr mangler. Da kan Lions-lageret bli løsningen, og det helt gratis.

Kartlegger hvilket utstyr som skal inn i «lånebua»

Overskuddet fra dansegallaene til Lions og oppstartsmidler fra Hvaler kommune skal bidra til at prosjektet realiseres. Lageret er planlagt å være på Hvaler ungdomsskole hvor frivillige fra idrettsforeningen skal bistå i driften.

– Neste trinn er å kartlegge hvilket utstyr som trengs. Vi kommer ikke til å ha sykler eller kajakker, men er åpen for det meste annet av sports- og fritidsutstyr. Nå har jeg tatt kontakt med FAU-lederne på skolene som skal hjelpe meg med kartleggingen. Planen er at vi skal få på plass en «utlåns-app», men også her er vi avhengig av bistand fra Hvaler kommune, avslutter Bergersen.

Les også: Høythengende heder til Helberg (Demokraten+)

Nyeste fra Dagsavisen.no: