Nyheter

«Folk i Stjernen»: Pål Gjermundsen

Keeper-legenden fikk med seg nesten 700 kamper i løpet av 15 sesonger på Stjernens a-lag etter ilddåpen mot Vålerenga i 1981, og innehar en velfortjent plass på klubbens adelskalender.

Av: Geir Karlsen/Stjernen Hockey

For tiden er Pål Gjermundsen (57 år) en interessert Stjernen-patriot, og ser byens iskrigere slåss om poeng når han har mulighet. Men de aller fleste vil nok dra kjensel på navnet – med 688 kamper fordelt på 15 sesonger mellom stengene på Stjernens A-lag innehar Gjermundsen en vel fortjent plass på klubbens adelskalender.

Etter å ha gått gradene i klubbens ungdomsavdeling, så fikk målvakten sin ilddåp i 1981 da han ble kastet innpå i andre finalekamp mot Vålerenga, mens førstekeeper Jørn Goldstein skulle bli far. Stjernen vant NM-gullet det året og i 1986, Gjermundsen var delaktig i begge triumfene, før han la skøytene på hylla i 1994.

Les også: Stjernen markerer 60 år med 60 gamle og nye helter (Demokraten+)

Gjermundsens beste minne fra sin tid i Stjernen Hockey var da de hentet hjem «bøtta» i 1986 etter å ha slått ut Storhamar i semifinalene og Frisk i finalene. Etter hans aktive karriere var han markedssjef i klubben, og forteller at Stjernen Hockey betød alt for han frem til han ga seg helt i klubben i 1996.

Pål Gjermundsen er utdannet diplomøkonom og pendler til Oslo hvor han har sitt virke i DNB. Fritiden benytter han ved å tilbringe tid med familie og venner, samt trim og friluftsliv.

Artikkelen er først publisert på Stjernens egne nettsider, og gjengitt med tillatelse fra Stjernen Hockey.