Nyheter

Blant barneutstyret skjulte det seg over 350 liter sprit og 20.000 sigaretter

Det polske ekteparet hadde med seg mye personlige eiendeler tilbake fra besøket i hjemlandet, men også store mengder smuglervarer.

Natt til mandag ble en norskregistrert bil med tilhenger observert i det den kom inn i lande via den gamle Svinesundsbrua. Tollerne la seg på hjul, og fikk stanset bilen ved avkjøringen fra E6 mot Høk.

– Der satt det to personer, en mann og en kvinne som opprinnelig er polske, men bosatt i Norge. De sa de hadde vært på et fire dagers besøk i Polen, opplyser kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted.

Les også: Stort beslag av anabole steroider

«Hengeren med det rare i»

Da tollerne åpnet tilhengeren, så de at den inneholdt blant annet leker, en barnevogn og annet barneutstyr, samt matvarer og diverse andre gjenstander. Inne i bilen ble det funnet øl som var skjult under en dyne.

– Det var så mye greier at det ble besluttet å ta de med tilbake til tollstasjonen for å få bedre oversikt. En tur i skanneren avslørte at det var både flasker og litt av hvert annet, så både bilen og tilhengeren ble tømt, utdyper Grandahl.

Totalt ble det funnet og beslaglagt 355,4 liter brennevin, 20.000 sigaretter, åtte liter øl og 1,75 liter vin – noe som utgjør unndratte avgifter på over 220.000 kroner. De øvrige varene i bilen var personlige eiendeler av eldre dato, og derfor ikke tollpliktige.

Les også: Fikk kloa i spriten tross språkbarriere

20.000 sigaretter og betydelige mengder alkohol ble funnet blant diverse matvarer, barneutstyr og andre personlige eiendeler.

Foto: Tolletaten

– Kona visste ingenting

De to er gift, og ifølge kontorsjefen tok mannen på seg det fulle og hele ansvaret for smuglingsforsøket. Hva han skulle med varene fikk ikke tollerne noen forklaring på.

– Han sa bare at kona ikke visste noen ting om smuglervarene, forteller Grandahl.

Mandag formiddag ble mannen hentet av politiet, mens kona måtte vente på tollstasjonen. Derfra fikk han trolig med seg en klekkelig bot for smuglingsforsøket, før de to kunne kjøre videre hjemover.

Les også: Tollerne startet uka med beslag av fire duer og tre høns

Firhjuling

Også lørdag kveld måtte Svinesunds-tollerne i aksjon for å gjøre et beslag som ikke akkurat er dagligdags. En norskregistrert varebil ble stanset langs E6 etter å ha kjørt gjennom tollen på grønn sone.

I bilen satt en litauisk mann, som hadde med seg en ATV i lasterommet. Denne forklarte han at han hadde vært i Sverige og kjøpt, men siden han lot være å deklarere den på tollstasjonen, fikk han den altså ikke med seg videre.

– Dette viser igjen noe av mangfoldet i typen saker vi håndterer her på grensa, kommenterer Grandahl.

Den litauiske mannen sa han hadde kjøpt firhjulingen i Sverige, men siden den ikke var deklarert ble den beslaglagt og tatt med tilbake til tollstasjonen.

Foto: Tolletaten

Mer fra Dagsavisen